Сервиз за HTC Butterfly

Дисплея на HTC Butterfly е детайлът, който възпроизвежда изображението, а неговите други имена – матрица, екран. Дисплеят се намира под сензорното стъкло и при неговата повреда се проявяват следните дефекти: липса на изображение, неправилно възпроизвеждане на цветовете, изкривен образ (вълни, ивици), повредени пиксели и други подобни.

Сензорното стъкло на HTC Butterfly – детайлът, който реагира на докосванията с пръстите и то се намира над дисплея. Touch Screen (Тъчскрин) – това е също сензорно стъкло и се превежда, като сензорен екран. Повредата на сензорното стъкло е придружено от подобни дефекти: не реагира на докосванията, реагира неправилно, не отговаря в определена област и така нататък.

Ако на Вашия HTC Butterfly се e повредил един от тези детайли, независимо дали дисплея или сензорното стъкло е необходима подмяната на дисплея заедно със сензорното стъкло на HTC Butterfly, или по-просто казано, заменят се „заедно“. Абсолютно аналогична е ситуацията и с подмяната на дисплейния модул на HTC One.

ремонт на htc butterfly

Ремонт на високоговорителите на HTC Butterfly

Butterfly има два високоговорителя – спейкър и разговорен. Спикърът (Speaker) на HTC Butterfly – това е високоговорителя, който Ви позволява да чуете събеседника, в противен случай го наричат разговорен, ушен, гласов, вътрешен и други подобни. За позвъняване (Buzzer) на HTC Butterfly – това е говорителя, който възпроизвежда външните звуци и подобните сигнали за входящо повикване и будилника, той е музикален високоговорител, външен говорител. Симптомите за излизането от строя и при двата високоговорителя са едни и същи: намаляване на качеството на звука, намаляване на звука, липсата на звук, изкривяване на звука. При възникване на подобни проблеми, както в случая със спикъра, така и със звънчевия говорител, се налага подмяна на високоговорителя на HTC Butterfly.

Ремонт на конектора за зареждане/синхронизация на HTC Butterfly

Конектора за зареждане/синхронизация, това е конектора за захранване и системния конектор, който отговаря за правилната синхронизация на устройството с компютъра и възприемане на зарядното устройство. Излизането му от строя предимно се случва поради небрежното използване на апарата, по време на свързания с USB конектора кабел, или зарядно устройство, в резултат на което конекторът просто се разхлабва. При повредата на захранващия конектор, комуникатора или не се синхронизира с компютъра, или не се зарежда и не се синхронизира, като тогава се налага подмяна на захранващия конектор на HTC Butterfly, което се осъществява с помощта на поялна система и трае около един час.

Поправка на батерията на HTC Butterfly

Акумулаторната батерия на HTC Butterfly – това е детайлът, който служи за захранването на апарата, благодарение на което той работи. При повреда на батерията могат да възникнат подобни симптоми: бързо се разрежда, не държи заряда, не се зарежда, не се включва и други подобни. Подмяната на батерията на HTC Butterfly, при наличието на компонента, се извършва в рамките на един час.

Всички видове ремонти на HTC Butterfly са придружени с 1 месец гаранция.