Сервиз за HTC Desire 300

Смартфонът HTC Desire 300 принадлежи към устройствата от бюджетната линия и трябва много внимателно да обърнем внимание на характеристиките на апарата. В телефона има дисплей с разделителна способност 400x 800 пиксела; двуядрен процесор Qualcomm MSM 8225 с честота 1ghz; оперативна памет 512МВ; основната камера е 5 МП; акумулаторната батерия 1650мАч. htc desire 300 много наподобява на по-възрастния си колега в лицето на htc desire 500 Dual Sim, но външния вид лъже, така че най-основните разлики ще ги намерите вътре (производителност и функционалност).

desire300

Подмяна на дисплей + сензорното стъкло на htc desire 300

Ако поради някаква причина сте повредили екрана на смартфона, счупили сте защитното стъкло на htc Desire 300 и не можете да го ползвате, причините обикновено са две: счупен екран или тъчскрийна не реагира на натисканията. Във всеки от случаите е повредено сензорното стъкло и е необходима подмяна на дисплейния модул на htc desire 300, както и при счупено стъкло на HTC Desire 600.

Също така, едно от неприятните неща, отнасящи се до дисплейния модул е повредата на дисплея на htc desire 300, а при неизправност на екрана Ще видите следните симптоми – нарушено възпроизвеждане на цветовете, повредени пиксели, липса на изображение и т.н. При неработещ екран, няма да можете да използвате смартфона и има само две решения: оставяте устройството неработещо или възстановявате функционалността на апарата. Смяната на счупения екран на htc desire 300 отнема от 60 до 90 минути, а гаранцията за изпълнената работа е 1 месец.

Смяна на слуховия високоговорител на htc desire 300

Забелязали ли сте, че чуваемостта е спаднала, периодично изчезва гласа на събеседника и се е появил шум. В такъм случай си струва да бъдете предпазливи и да се обърнете към сервизен център. Основното предимство на нашата компания е в това, че имаме всички съставни части в наличност, така, че ако е необходима подмяна на слуховия високоговорител на htc desire 300, това ще отнеме само 60 минути. Много собственици на смартфони се обръщат с устройства, които са били изложени на механични повреди и търсят поправка на контактите на високоговорителя, но той е добре залепен в част от корпуса, така че не може да се поправя. В говорителя на htc desire 300 след падания се поврежда един от контактите му и той трябва да се смени напълно, обаче след като бъде направена безплатна диагностика, за да може специалистът с точност да определи естеството на неизправността.

Подмяна на полифоничния високоговорител на htc desire 300

Музикалният високоговорител на htc desire 300 е необходим за възпроизвеждането на музика, позвъняване, режим на хендсфрий. Повреденият говорител създава огромен дискомфорт – не чувате сигналите, не се възпроизвежда гласа на събеседника в хендсфри режим и т.н. Проблемите с полифоничния високоговорител на htc desire 300 възникват обикновено след гаранционния срок. Ако искате да направите замяна на високоговорителя на desire 300 в деня на обръщението, предварително уточнете наличието на резервните части в офиса, в който сте подали заявката си и при наличието на необходимите резервни части ще извършим необходимия ремонт на htc desire 300.

Подмяна на конектора за зареждане и микрофона на htc desire 300

Производителят е опростил задачата на сервизните центрове, тъй като елементите, които преди това бе необходимо да се сменят с помощта на поялна станция пристигат заедно със сменяеми блокове. Usb конекторът на смартфона се намира в долната част. и за подмяната или ремонта на конектора трябва да се извърши сменя на целия долен блок на htc desire 300. Конекторът за зареждане в 90% от случаите се  поврежда по вина на потребителя на устройството: попадане на влага, механични повреди.

Цифровият микрофон и USB-конектора на htc desire 300 са в един възел. При липса на гласа на  събеседника; гласът се предава периодично и т.н. Изисква се подмяна на цифровия микрофон.

Обновяване на софтуера / смяна на фърмуера на htc desire 300

В смартфона е инсталирана версията Android 4.2.2 и производителя след пускането на устройството се старае в кратък срок да пусне ъпдейт, т.е. да предостави нова. Актуализирането на устройството htc desire 300 е възможно по два начина – по въздух или посредством персонален компютър. Актуализацията обаче не винаги е инсталирана правилно и по тази причина могат да престанат да работят някои функции: да не се изпраща sms, не работи wi -fi, не работи камерата, не приема обаждания и т.н., а за да преинсталирате фърмуера трябва да се възползвате от услугите на сервиза, който да създаде фърмуера на htc desire 300.

Смяна на корпуса на htc desire 300

Корпусът на смартфона е съставен от 3 основни части – преден панел заедно с дисплейния модул, задната част с прозореца на камерата и капака на батерията.

Камерата на смартфона htc desire 300 може да се сменя изцяло или на части, в зависимост от това, кой елемент е повреден или изисква подмяна. Смяната на цвета на устройството в този модел е скъпо и е сравнимо с цената на новия апарат (ако се вземе предвид предния панел заедно с дисплейния модул).