Сервиз за HTC Desire 816

Компанията HTC винаги анализира пазара на мобилните устройства, търсенето и предлагането, което й  позволява максимално да се съсредоточи върху желанията на потенциалните клиенти. След HTC One Max, тайванската компания пусна и смартшета HTC Desire 816 с по-атрактивна цена. Устройството е снабдено с 5,5-инчов екран и резолюция от 720×1280 пиксела; 4 ядрен процесор с честота 1600 Mhz и видеочипа Adreno 305, оперативна памет 1,5 GВ, а капацитетът на батерията е 2600 mah.

Корпусът на устройството е направен изцяло от пластмаса, което не е типично за тайванския производител, но устройството изглежда много лъскаво и привлекателно.

desire_816

Подмяна на дисплейния модул на Htc Desire 816

Страхотния екран с големия диагонал е това, което е необходимо за да сърфирате из дебрите на интернет. Диагоналът на екрана е 5.5 инча, а за такъв голям екран се изисква защита, което може да бъде противоударен протектор или защитен калъф, които можете да закупите в някой от нашите офиси. Ако смятате, че аксесоарите за защита са излишни, то това е Ваше право. Ние, като сервизен център само ви предпазваме от възможните последици на счупения екран на htc desire 816. Колкото по-голямо е устройството, толкова по-вероятно е стъклото или екрана да се счупят, а по традиция производителя е оборудвал смартшета desire 816 с дисплейн модул (дисплей + сензорно стъкло). Всички механични повреди по стъклото или дисплея предполагат подмяна на дисплейния модул на htc desire 816, като тези елементи по отделно не е възможно да се сменят. Защитата на дисплейния модул е много по-евтина, отколкото да смените екрана на смартшета htc desire 816. Отнасяйте се внимателно към устройствата си.

Подмяна на високоговорителя на Htc Desire 816

Вече сме свикнали, че устройствата на htc са с най-атрактивния звук, тъй като най-новите смартфони са оборудвани с два високоговорителя, които възпроизвеждат едновременно външните звуци – музика, тонове на звънене, уведомяване и т.н., а най-горния говорител изпълнява и функцията на ушен високоговорител, т.е. при разговор се използва най-горния говорител. Всяко нарушаване във високоговорителите заставя собственика на устройството да нервничи и да се обърне към последния сервизен център. В сервизния център има високоговорители на всички модели, така че е достатъчно с вас само да обсъдим времето за ремонта. Подмяната на високоговорителя на htc desire 816 се извършва в продължение на 1 час при липсата на жива опашка. Горещо НЕ препоръчваме самостоятелните ремонтни дейности по замяната на високоговорителите на desire 816, тъй като това ще причини допълнителни повреди.

Смяна на микрофона и конектора за зареждане / синхронизация на Htc Desire 816

Акцентираме вниманието Ви към това, че и микрофона и конектора за зареждане на htc desire 816 се намират на една основа. При неизправност и в двата елемента е достатъчно да платите само за един ремонт. Много сервизни центрове нямат на склад компонентите за този модел и за това неквалифицираните специалисти запояват микрофона и конектора в htc desire 816. Подмяната на микрофона или конектора за зареждане на htc desire 816 без основа е нискокачествен ремонт и срока за експлоатация на този елемент е ограничен, а гаранция най-често от тези сервизи не се дава.

Обръщаме Вашето внимание на това, че причината за повредата на конектора за зареждане или микрофона на htc desire 816 може да е механична или поради попадане на влага.

Подмяна на междуплатковия шлейф на Htc Desire 816

Шлейф – това е елементът, който свързва две и повече части помежду им и този шлейф не е компонентен и затова на него няма никакви функционални елементи. Подмяната или възстановяването на междуплатковия шлейф на htc desire 816 се извършва много рядко. Собственикът на устройството се обръща към сервизния център с тази повреда, най-вече след попадане на влага или неквалифициран ремонт от страничен сервизен център. Ако този шлейф е повреден, то тогава устройството ще престане да се зарежда, няма да работи микрофона и htc desire 816 ще спре да хваща мрежата. Тази малка дреболия може да повреди устройството и то се превръща в „тухла“. Само с  оригинални резервни части ще бъде заменен шлейфа на htc desire 816 във всеки от нашите офиси.

Подмяна на камерата на Htc Desire 816

Устройството е снабдено с мощна 13Мп камера, предоставяща страхотно видеозаснемане, уникални снимки и всичко това в едно средно по цена устройство. Ако скоро сте имали устройство на HTC, то значи сте запознати с всички изкушения на съвременните технологии, които htc прилага в своите апарати. Защитното стъкло на камерата се намира на задния капак и за да се избавите от драскотините, счупванията, пукнатините по стъклото е необходимо да се замени задния капак на htc desire 816. Няма да повтаряме какви са възможностите при работата с камерата, тъй като всичко това може да се прочете в новите ревюта. От своя страна, за сервизния център може да се каже, че не изпитва никакви трудности с провеждането на процедурата по подмяна на камерата на htc desire 816. Ако при снимане, камерата не фокусира и е нарушена цветовата гама при заснемане – ще ви помогнем с ремонта.

Подмяна на батерията на Htc Desire 816

Поради това, че устройството разполага с голям екран, в смартшета просто е необходимост да се използва мощна акумулаторна батерия. Производителя е окомплектовал смартшета с акумулаторна батерия, чийто капацитет е 2600 mah, но батерията е вградена и затова смяната на батерията на htc desire 816 се извършва само в условията на сервизен център. Определянето на повредата на батерията може да се извърши, ако устройството не задържа заряда, смартшета се изключва, устройството е станало по-дебело (батерията се е издула).

Много собственици се обръщат с въпроса възможно ли е да се постави батерия с повишен капацитет, тъй като производителя не пуска батерии за htc desire 816 с по-висок капацитет. Всички акумулатори с повишен капацитет са неоригинални и качеството им е съмнително.

Смяна на софтуера на Htc Desire 816 / Актуализация на фърмуера на Htc Desire 816

Производителя при пускането на устройството инсталира определена версия на софтуера Anroid и с течение на времето пуска актуализации с по-нова версия. Поради това, че не всички устройства официално се продават на територията на България, в собственика на смартшета може да възникнат проблеми с надстройката на htc desire 816 и в такива случаи сервизния център извършва актуализация на устройството. Освен проблемите с обновяването на смартшета, възникват и проблеми с най-новия фърмуер – дълго зарежда, операционната система дава грешки, не работят стандартните приложения, периодично се рестартира и т.н. Възстановяването на фърмуера на htc desire 816 ще оправи ситуацията. Сроковете за ремонта зависят от сложността на работата, която трябва да се изпълни.

Подмяна на корпуса на Htc Desire 816

Корпусът се състои от няколко елемента, които са подложени на износване: основата на корпуса и задната му част. Основата на корпуса се състои в предния панел с продължение към края на устройство. Задния капак може да се определи по характерния контур по целия периметър на смартшета, отделящ го от основата на корпуса. Подмяната на задния капак на desire 816 отнема около 30 минути, а за ремонта се използва специално оборудване. Наличието на необходимия цвят се уточнява от операторите.