Сервиз за HTC One Max

HTC One Max не може да се нарече устройство, което по-рано можехме да видим в линията на тайванската компания. Сега за такива устройства, гигантите имат своето име – смартшет. HTC One Max по дизайн напомня на своите по-млади колеги: HTC One, HTC One Dual и HTC One mini. За съжаление, достигайки до техническите характеристики на устройството идва и момента на мълчание и момент на разочарование. Смартшета има следните параметри: SuperLCD 3 дисплей с диагонал 5.9 инча, четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon 600 с честота 1.7 Ghz; видео чип Adreno 320; оперативна памет 2GB; вградена памет 16 или 32GB; операционна система Android 4.3 с фирмената обвивка Sense 5.5; акумулаторна батерия от 3300 mah; основна 4Мп камера; четец на пръстови отпечатъци.

one_max

Смяна на сензорното стъкло заедно с дисплея на HTC One Max

Смартшета HTC One Max е с „огромен“ екран с диагонал от 5.9 инча, а обикновено в по-големите устройства сензорното стъкло пристига заедно с дисплея и част от корпуса. Първите клиенти на сервиза с повредени по небрежност екрани останаха неприятно изненадани, когато научиха, че стъклото се сменя само заедно с дисплея на htc one max. Много сервизи предлагат услугата смяна на стъклото или само на дисплея на htc one max, но не си струва да вярваме в това, защото само във фирмените сервизи има оригинални компоненти. Обръщаме Ви внимание, че не бива да тествате стъклото на htc one max за неговата здравина, тъй като то е наистина здраво и закалено, но камъни и остри предмети категорично са му противопоказни. Стойността на услугите по подмяна на дисплейния модул е скъпичка, а гаранцията на ремонта 1 месец.

Подмяна на високоговорителя на HTC One Max

В продуктовата гама One от 2013-2014 година работят в комплект цели два високоговорителя, а тази система се нарича BoomSound. Който е чул как звучат устройствата от линията HTC One не е останал безразличен. Въз основа на това, че в устройството има два говорителя, всеки от тях изпълнява функцията на полифоничен говорител и само един изпълнява функцията на ушен говорител на htc one max. Най-неприятно се оказва, когато един от говорителите започне да работи тихо, хрипти, съска или изобщо не работи. Тези говорители работят в тандем и възпроизвеждането на звуковите ефекти се превръща в не най-приятното. Много хора може да използват устройството, като музикален център, но то не е предназначено за това.

В горната му част се намира говорителя, изпълняващ функцията „спикър“, така че при повреда на горния високоговорител на htc one max, страдате двойно. Определянето на повредата на говорителя на htc one max можете и самостоятелно да го установите на 85%, но в никакъв случай не се опитвайте самостоятелно да заменяте говорителя на htc one max. Този вид ремонт може да се направи без проблеми, но ако се свържете със специализиран сервизен център.

Подмяна на скенера за пръстови отпечатъци на HTC One Max

Четецът на пръстови отпечатъци в устройството на HTC е наистина иновация, и който е виждал HTC Max, той е попитал, защо се намира в задната част. Разбира се, на предния панел е доста удобно да се постави скенера, но там няма място и предполагаме във връзка с това е било взето решение, скенерът да бъде разположен на задната страна на устройството, където можете също да положите удобен за Вас пръст и да отключите устройството или функцията.

Трябва да бъдете внимателни когато поставяте смартшета HTC One Max, защото ако поставите устройството върху остър предмет, излагате по една щастлива случайност четецът на пръстови отпечатъци на опасност от повреда или силно надраскване – замяната на четеца на пръстови отпечатъци на htc one max е възможно в рамките на един час, при наличие на резервната част.

Замяна на подсветката на бутоните на HTC One Max

Единствените бутони, които се нуждаят от задно осветяване, това са бутоните върху стъклото „назад“ и „връщане към главния екран“. Осветлението на бутоните за htc one max се намира на шлейфа, а този шлейф е много трудно да се повреди, но случаите с попаднала влага често водят до повредата на малките елементи и тук подсветката влиза в диапазона на първичните счупвания. В някои случаи съществува вероятност за възстановяване на осветлението, без подмяна на шлейфа, но това специалиста в сервизния център ще го определи след диагностика.

Ремонт на бутоните за включване и регулиране на звука в HTC One Max

Регулирането силата на звука в устройството е по-удобно чрез физически бутони, въпреки, че може да се извърши и с помощта на сензорния екран, но е изключително неприятно и винаги трябва да влизате в менюто.

Основните случаи на повреда на бутоните: естествено износване, попадане на течност, механично въздействие. Съществуват и нормативни документи, по които се извършва ремонта. При повреда на бутоните за силата на звука или този за включване, се налага подмяна на шлейфа на бутоните на htc one max за това трябва да бъдете внимателни, когато се обръщате към неквалифицирани сервизни центрове, тъй като има вероятност от възникване на допълнителни повреди.

Смяна на шлейфа заедно с модула WI-Fi, Bluetooth, GPS, жака за слушалки

На един компонент от шлейфа на htc one max се намират много важни елементи, тъй като исторически погледнато от гледна точка на тайванската компания, на един шлейф са разположени модулите – Wi-Fi, Bluetooth, GPS. Също на горния основен шлейф е разположен и жака за слушалките и при излизане от строя на един от изброените по-горе елементи се налага подмяната на основния шлейф на htc one max.

Нека отговорим веднага на въпроса „Защо не може да се замени само жака за слушалки?“ – защото при подмяната на конектора ще излезе от строя един от модулите за предаване на данни.

Подмяна на батерията на Htc One Max

В смартшета е използвана най-мощната батерия сред мобилните устройства на HTC.

Акумулаторната батерия на htc one max излиза от строя най-често поради попадане на влага и тя просто изгаря. Ако използвате неоригинално зарядно устройство може да пострада батерия или още по-лошо да трябва да се поправя смартшета.

Ремонт на шлейфа на конектора за зареждане заедно с микрофона на HTC One Max

Конекторът за зареждане на HTC One Max се намира върху шлейфа заедно с микрофона. Основните симптоми на повредения конектор за зареждане – дългото зареждане на устройството, периодично не се зарежда, не се зарежда изобщо, не се синхронизира с персоналния компютър. Потребителите не поставят както трябва кабела в USB конектора за зареждане, в резултат на което настъпва увреждане на контактните площи на USB конектора в HTC One Max.

Цифровият микрофон на смартшета HTC One Max се намира на същия шлейф с конектора за зареждане. Попадането на влага е основната причина за увреждане на микрофона. Повредения микрофон и неговите симптоми: пръщене при разговор, периодично изчезва гласа и т.н., Замяната на микрофона на htc one max отделно не е възможна и се налага смяната на целия блок – при подмяната на шлейфа се сменя usb заедно с микрофона.

Смяна на корпуса на Htc One Max

Корпусът на устройството е направен от два основни материала – алуминий и пластмаса. Гвоздеят в устройствата на HTC са материалите, от които са изготвени. Корпусът на HTC One Max се състои от три основни елемента: преден панел (пристига заедно с дисплейния модул), задна част на корпуса и капака на батерията. При желание на клиента, може да се замени всяка част от корпуса на htc one max.