Сервиз за HTC One mini

Подмяна на екрана или как се сменя стъклото на HTC One mini

one_mini

В mini One има дисплейн модул, който се състои от сензорно стъкло и дисплей. Сензорното стъкло е отговорно за правилната реакция при натискане на пръста или стилуса, а така също изпълнява и функцията на защитно стъкло на дисплея и на тъчскрийна. Най-честата причина за поправка в сервизен център – счупено стъкло на HTC One mini. Често се срещат и други проблеми със сензорното стъкло: тъчскрийна не реагира на натискане и др. Смяната на стъклото на HTC One mini се извършва само заедно с дисплея и по никакъв друг начин. Дисплеят на HTC One mini възпроизвежда образа и се намира под сензорното стъкло. Иначе това се нарича вътрешен екран или матрица.

Същото както и със стъклото, основният проблем за обръщение към сервизния център – счупен дисплей на HTC One mini. Ако говорим за другите неизправности на дисплея, то те изглеждат така: липсва изображение, некоректно възпроизвеждане на цветовете, изкривен образ, повредени пиксели, липса на осветление и така нататък. Смяната на дисплея на HTC One mini се извършва по същия начин, както и при стъклото. На този модел, смяната на стъклото или дисплея поотделно технически е невъзможно, така че се извършва подмяна на целия дисплейн модул в HTC One mini. Нашият сервизен център предлага два вида на този ремонт – подмяна с оригинални части и подмяна на копия с високо качество. Различията им се състоят в това, че при подмяната на оригиналните детайли се сменя веднага и основата на корпуса, където детайлът предварително е залепен, а при подмяната на копие, основата на корпуса остава същата, тоест, новия екран се залепва в старата основа.

Ремонт на горния шлейф на HTC One mini:

Горния шлейф е отговорен за многото функции на устройството и върху него са поставени бутоните за включване, силата на звука, сензорът за светлина, аудио-жака. Типичните неизправности на бутона за включване или бутоните за силата на звука изглеждат така: не работи бутона, трябва силно да се натисне върху бутона, бутонът се задейства след няколко натискания и др. Аудио-жакът е жакът за слушалки или 3.5 мм конектор, който отговаря за правилната работа на слушалките/хендсфрито. При неизправен аудио-конектор, може непрекъснато да свети индикатора на слушалката, в резултат на което, без слушалка няма да Можете напълно да използвате телефона. Сензорът за осветеност – това е детайлът, който при поднасяне на апарата до ухото изгасва екрана, и така се контролира автоматично осветяването на дисплея. Ако този сензор е повреден, то тогава апарата след разговор може и да не светне екрана или обратно, да не го изгаси. Така, че горния шлейф е отговорен за коректното приемане на сигнала на Wi-Fi, Bluetooth и GPS. Всички изброени елементи поотделно не се подменят. Тоест, ако в телефона се появи проблем с един от детайлите, намиращи се на този шлейф, ще се извърши подмяна на горния шлейф заедно с бутоните за силата на звука, бутона за включването, аудио-жака и модулите Wi-Fi, BT, GPS HTC One mini.

Подмяна на конектора за зареждане и микрофона на HTC One mini

Конекторът за зареждане (гнездото за захранването, жака за синхронизация, micro USB конектора) – чрез него зареждате устройството от мрежата и го свързвате към компютъра си. Най-често, при неизправност на конектора, апарата или не се зарежда или не се синхронизира с компютъра, или пък всичко наведнъж. Така например, ако на конектора се повредят съединителните контакти, устройството може да остане за постоянно в автомобилен режим. Във всички тези случаи е необходима смяна на конектора за зареждане на HTC One mini. Микрофонът – това е детайлът, който при разговор предава гласа Ви на събеседника. По принцип, когато микрофонът е дефектирал, събеседникът Ви или не чува, или чува смущения. Работоспособността на микрофона може да се провери с помощта на обикновения вграден диктофон: ако записът е в ред, тогава проблемът не е в микрофона, ако липсва запис или има смущения, то тогава е необходима подмяна на микрофона на HTC One mini. Конекторът за зареждане и микрофона са на един и същи шлейф. Т.е. ако на устройството Ви трябва да се подмени първия или втория детайл, то ще се смени шлейфа заедно с конектора за зареждане и микрофона на HTC One mini. Смяната на конектора за зареждане и микрофона на HTC One се извършват с помощта на подмяна на подобния шлейф.

Смяна на високоговорителя на HTC One mini

One mini има два говорителя, единият от които е акустичния блок (долния), а втория изпълнява ролята на полифоничен говорител и разговорен (най-горния). Когато високоговорителят е повреден, той показва следните проблеми: хриптене, лоша чуваемост, не се чува събеседника, намалена сила на звука, изкривяване на звука и др. Подмяната на високоговорителя на HTC One mini е кратка процедура и затова няма да отнеме повече от един час.

Подмяна на четеца на sim-картата на HTC One mini

Четецът на sim-картата, той е sim-рийдър, отговарящ за коректното четене и възприемане на сим-картата. Ако Вашият апарат е с повреден четец, той няма да „вижда“ сим-картата или периодично ще я губи. В такива случаи е необходима подмяна на sim-четеца на HTC One mini. Ако в апарата Ви липсва мрежата на оператора, но телефонът открива сим-карта, то тогава проблемът не е в четеца.

Софтуерен ремонт на HTC One mini

HTC One mini работи на базата на операционната система Android. Със софтуерните повреди са свързани множество грешки, сред които и най-често срещаните са: няма мрежа, не се включва, не се зарежда, произволно се изключва, не работи някое приложение и много-много други. В зависимост от вида на ремонта, той може да трае 30 минути.

Ремонт на камерата на HTC One mini

mini One има две камери – основна UltraPixel камера и предна. При повреда на камерата, както първата, така и втората показват едни и същи дефекти: не фокусират, правят размазани снимки, не функционира приложението на камерата и др. За подмяна на камерата на HTC One mini са необходими само 40 минути, разбира се при наличие на частите на склад.

Смяна на корпуса на HTC One mini

Оригиналният корпус на HTC One mini се състои от заден капак и решетки на говорителите. Можете да сменяте отделно решетката или капака, не е необходимо обезателната подмяна на всичко наведнъж. Ако решите напълно да смените корпуса на HTC One mini, то това ще отнеме само 30 минути. Както и в други модели, основно на корпуса му се сменя повредения външен вид.