Сервиз за HTC One

Дисплеят е отговорен за коректното възпроизвеждане на изображенията (снимките). Той също така представлява и матрица. Повреденият дисплей изобразява дефекти от този вид: липсва образ, липсва подсветка на дисплея, повредени пиксели, изкривено възпроизвеждане на цветовете и т.н.

Сензорното стъкло е отговорно за реакцията на докосванията с пръст или стилус. Другите имена на сензорното стъкло – тъчскрийн или сензорен екран. Ако тъчскрийна е развален, възникват следните дефекти: частично не работи, работи неправилно, не се натискат някои букви, не работят функционалните бутони и др.

Ако е повреден дисплея или тъчскрийна, ще бъде извършена комплексна подмяна на дисплейния модул на HTC One, тъй като при този модел тъчскрийна и дисплея просто е невъзможно да бъдат отделени един от друг.

При този модел също има и модификация с две sim-карти, но екрана на HTC One не е подходящ за него, тъй като цената за подмяната на екрана на HTC One dual sim леко се различава.

ремонт на htc one

Ремонт на горната платка на HTC One

На горната платка на One се намират следните елементи: аудио-жака, бутоните за регулиране силата на звука, антените за безжичните връзки, G-сензора и P-сензора.

Аудио жакът представлява 3.5 мм конектор, който отговаря за правилната работа на слушалките. Ако слушалките на устройството Ви не работят коректно, то тогава най-вероятно трябва да смените аудио-конектора на HTC One.

Бутоните за регулиране силата на звука отговарят за правилното управление нивото на звука. Ако един от бутоните не работи или не сработва „през определено време“, то трябва да се заменят.

Ако устройството Ви хваща лошо безжичните връзки, не работи сензора за светлината, бутоните за силата на звука или аудио конектора, то трябва да се извърши подмяна на горната платка на HTC One.

Ремонт на високоговорителите на HTC One

HTC One има два типа високоговорители – разговорен и полифоничен блок.

Разговорният говорител е и ушен говорител – чрез него можете да чувате събеседника си. Полифоничният блок, известен също като „разговорен“, възпроизвежда външните звуци, подобни на сигнала за входящо повикване, sms и будилник.

Обикновено повредите при двата високоговорителя са еднакво характерни: нарушено звучене, липса на звук, слаба чуваемост и др.

Подмяната на високоговорителите на HTC One в никакъв случай не отнема повече от един час.

Ремонт на системния конектор HTC One

Системният конектор (гнездото за захранване, зареждане, синхронизация) е отговорен за правилното зареждане на апарата и неговото синхронизиране с компютъра. Ако апаратът не се зарежда или не се синхронизира се налага подмяна на шлейфа заедно с конектора за захранване на HTC One. Микрофонът – това е детайла, предаващ звука на събеседника по време на разговор. Ако събеседникът ви не Ви чува или чува много лошо, може би микрофона на вашия апарат е повреден. Неговото състояние може да се провери и с помощта на диктофона. Ако записът е както трябва и без странични шумове, то проблемът се крие по-дълбоко и не се изисква подмяна на микрофона на HTC One. Микрофонът и системния конектор са разположени на един шлейф и те се сменят заедно.

Ремонт на камерата на HTC One

И за двете камери, повредата се проявява с почти едни и същи дефекти: не фокусира, не снима, при включване се вижда черен екран, прави размазани снимки, изкривено възпроизвеждане на цветовете и др. Подмяната на камерата на HTC One се извършва в рамките на един час, разбира се при наличието на резервни части.

Подмяна на батерията на HTC One

Батерията е отговорна за работоспособността на устройството, като цяло. При излизане от строя, са възможни множество дефекти, сред които най-често срещаните са: телефонът не се включва, произволно се изключва, рестартира се, не реагира при зареждане, не се зарежда до край и т.н. В нашия сервизен център можете да сменяте батерията на HTC One.

Смяна на корпуса на HTC One

Като цяло, оригиналният корпус на One се състои от заден капак, който също е и антена за безжични връзки. Основната причина за смяна на корпуса – лошата връзка или лошия вид на устройството. Подмяната на корпуса на HTC One трае около 40 минути. Трябва да се отбележи, че решетките на високоговорителите не са съставна част на корпуса и те се сменят само заедно с екрана.