Ремонт на Huawei

P9

Мобилните телефони от достатъчно известния китайски производител Huawei имат голямо търсене сред българите. Адекватната цена и богатата продуктова гама  позволява на всеки да намери подходящия за него модел. Впрочем, независимо от това какъв телефон от споменатия производител ще изберете, той все пак няма да е застрахован от повреди. За какви повреди става въпрос? Нека обсъдим това заедно.

За съжаление най-често се повреждат тъчскрийна и/или дисплея на телефона. В първия случай, сензорният екран просто ще спре да реагира на докосване, а във втория – телефонът ще спре коректно да изобразява картината. Защо говорим за двете повреди едновременно? Работата е там, че в някои апарати, тъчскрийнът и дисплеят са единен модул, който специалист може да замени само заедно. В това време, в другите телефони от китайската компания е възможна отделна смяна на дисплея и на тъчскрийна.Huawei p8 lite - Apple сервиз

Достатъчно разпространен е и проблемът с буксата на зареждане. Трябва да отбележим обаче, че обикновено ние сме виновни за това. Огромните усилия при проба да включите телефона към зарядното или случайното обръщане на кабела на неправилната страна, както обикновено се случва, провокират този проблем.

Случва се, че понякога се разваля не само зарядното устройство, но и батерията на телефона. Тази повреда може да се разпознае много лесно – за пълно зареждане на батерията е нужно повече време и започне много бързо да пада батерията. Може да опитате да разрешите този проблем сами, като опитате няколко пъти на изхабите изцяло батерията и я заредите напълно. Ако това не помогне, без замисляне се обърнете към сервиз.

Ако Вие не чувате събеседника си по време на разговор, то смяната на динамиката може да отстрани този проблем. А ако събеседникът Ви не ви чува, то ще се наложи да смените микрофона на телефона. Само смяната ще позволи да решите и още един възникнал проблем на Вашия любим телефон – говорим за копчето за включване, което внезапно отказва да работи.

При случайно изпускайки телефона в локва или заливайки го с вода, първото, което трябва да направите,  е да извадите батерията. По този начин вие ще успеете да намалите риска от по-сериозните повреди на апарата. След това не се чудете и не губете време, а отидете в сервизен център.

Ако телефонът е спрял да се свързва с мрежата (независимо от това за коя конкретно мрежа става въпрос) също толкова смело елате в Mobo.bg. Ако имате късмет, то може проблемът да се разреши с преинсталиране на софтуера (с това може да се усили работата на телефона, но ако става въпрос за вътрешна, механична повреда, то за съжаление и майсторът ще се нуждае от повече време за ремонт, а на Вас ще Ви се наложи да заплатите за това повече.

Ние предлагаме и диагностика на телефона на своите клиенти. Тя е необходима в случай, че се забелязва, че телефонът работи по-лошо, но не може да се определи на пръв поглед каква е причината за това.