Ремонт на iPhone 4S

Iphone 4s - Apple сервизВъпреки очакванията, iPhone 4S не предизвика фурор, след като се появи навсякъде само защото външно почти не се различава от своя предшественик – iphone 4g, което за такъв имиджов телефон се оказва повече недостатък, отколкото достойнство. Но след като мина известно време, даже най-заядливите скептици забелязаха това, което са видели разработниците на този прекрасен комуникатор. Освен увеличаващата производителност, отличната камера със стабилизатор на изображението и системата линз, поддръжката на
bluetooth 4.0 и по-продължителното време на работа, потребителят получава не просто набор от функции, събрани на едно място, както в случаите с многото комуникатори на Android, а преди всичко, готов продукт, който не искаш да оставиш от ръцете си.

Част от услугите които предлагаме:

За съжаление, колкото и да е великолепен телефонът, и при него се наблюдават повреди. Заради голямото количество стъклени елементи при падането на телефона се разбива стъклото на екрана (замяната се прави на целия дисплеен модул) и/или се удря и се чупи стъклото на задния панел. След падане, също достатъчно често, се срещат и проблеми с това, че iPhone не се включва, спира да се зарежда, спира му звукът или по време на разговор, Вас не Ви чуват. Тези проблеми възникват заради различни причини, микродраскотини по платката, счуване на BGA микросхемата и други компоненти, които са свързвани с падане, удар или други механични въздействия, които карат Вашия телефн да спре да работи.

Най-често срещани проблеми

Счупен iphone 4s - Apple сервизРазбит дисплей, ударено стъкло или неработещ екран

Този проблем се среща във вид на разбито стъкло, отсъствие на реакция при натискане или докосване, също така – липса на изображение на екрана. Ремонт на подобно нещо отнема около един час, тъй като се сменя дисплейният модул.

Счупено стъкло на задния панел

Тъй като айфонът е от пето поколение, целият панел е покрит със стъкло и при падане или удар, то страда първо. Не е изключение и задният панел, който се разбива от удар или невнимателно използване. Такъв ремонт в нашия сервиз отнема около 5 минути. Трябва да отбележим, че ние винаги имаме в наличност оригинални части.

Липсва на звук при разговор

Тази повреда се наблюдава по следния начин – по време на разговор отсреща не Ви чуват или Ви чуват, но много лошо – тихо или с фонови шумове. Проблемът се крие в един от дватаЗвукова платка apple iphone 4s микрофона, които са в телефона и са крайно податливи на повреди от удари или течности. Ние сме готови да се справим с този проблем! Смяната на горния или долния микрофон отнема около 30 минути до един час, а вие получавате гаранция до два месеца.
Не се изключва светлината по време на разговор
Този проблем също е достатъчно разпространено явление. Проблемът се крие или в датчика за приближаване, или в самия дисплеен модул (доста често това се случва, ако в някой сервиз са Ви сложили китайски дисплей). Процесът отнема около един час. Ако неизправността идва от дисплейния модул, то нашите майстори правят безплатна диагностика, след което казват срока и стойността на ремонта.

Попадане на влага

Айфонът, както и цялата техника на Apple, се страхува от вода, влага и пари – iPhone 4S макар и да изглежда като монолитен моноблок, при попадане дори и на малко вода, той не се справя и спира да работи (или работи много зле), home бутона (централното копче), спира звука, както при разговор, така и при обаждане, чупи се микрофонът и динамиката, нужен е ремонт на долната платка с основната система на разряд. Друг разпространен проблем, свързан с попадането на вода в телефона, е повредата на централната платка (понякога се нарича системна или майчина). Тя е свързана с това, че при попадане на вода, пара или конденз се появява окисление на елементите, разположени на платката, което в някои случай води до пълно разрушаване на Вашия айфон.

Проблем със софтуера

Друг тип повреда, при който е необходим ремонт, е свързан със софтуера. Симптомите на такъв проблем изглеждат като “зацикляне” на телефона, презареждане, бавна реакция, в редки случаи водят до това, че телефонът не се включва, не се чете от компютър и iTunes дава грешка. Причина за това в повечето случай е претовареността на телефона със странични софтуери, които може да са купени от appstore или заредени от компютъра (ако се инсталирали джилбрейк, Вие може да качвате на вашия телефон игри и приложения, сваляйки ги безплатно от интернет). За да минимилизирате шансовете да възникне софтуерен проблем, ние Ви съветваме да инсталирате само проверени и необходими програми, а за да избегнете загуба на контакти, телефонен указател, приложения, видео и снимки – синхронизирайте Вашия айфон, колкото се може по-често, с компютъра Ви.

Нашите преимущества

Ние работим в сферата на ремонта на мобилни телефони повече от 10 години и в частност ремонта на iPhone, повече от 5 години, а извършваме ремонти на iPhone 4S с момента на излизането му през 2011 година. Благодарение на това, майсторите с които работим, са с голям опит в ремонта на техниката на Apple. Спектърът от услуги, които извършваме в достатъчно обширен – заменяме дисплей, разбити задни панели, замяна на всякакви части (смяна на home бутон, ремонтни работи, след попадането на вода в телефона), смяна на батерии.