Сервиз за LG G4

Смартфона стана мечта за многото любители на новите технолгии. В него действително са намерили място последните разработки, като например, уникалният дисплей IPS Quantum Displey, които има повишен контраст и способност да изобразява до 98% от цветната гама. Тези апарати не са много разпостранени, затова и ценността му за собствениците не е никак малка, което не се забелязва от пръв поглед. При първите се появили повреди е добре да се обърнете към Mobo.bg, където ние ще ги разрешим.

ifixit_g4_3.@750

За разлика от апаратите с клавиатура, където малки надрасквания на екрана не пречат за използването им, то при сензорните апарати, дори малките пукнатини, могат да доведат до големи проблеми и пълна неработоспособност. Затова е и важно, винаги да използвате калъфи и предпазители за стъклото от повреди при падане или силно натискане. Но и това не винаги помага. Даже и тези телефони рано или късно се развалят, особено лесно се чупи защитното стъкло на сензора на екрана.

Тъчскрийна на устройството може да спре да работи, ако страничната рамка е повредена. Обикновено това се случва при удар, но стъклото остава цяло. Върху мястото на повредената рамка се оказва натиск, в резултат на който, сензора спира да работи.

Най-често при удар се чупи стъклото, тъй като диплейният модул е направен по нова технология, и сензора веднага спира да работи или работи само половината екран. В някои случаи е възможно да се ремонтира, но когато стъклото е повредено, без смяна, няма да се разминете.

Смяна на дисплея

Ако е повредена матрицата, то дисплеят не може да се ремонтира, а трябва да се смени с нов. Ако не работи екрана, а видими механични повреди по стъклото няма, то е възможно, да не се сменя удареното стъкло, а да се извърши ремонт на тази част от дисплейният модул, който е виновен за повредата. Да разгледаме и случаите, когато след падане екрана е тъмен, но има светлина, която се визда под различен ъгъл. В тези случай е пострадал кънекторът, или контура на дисплея. Тогава ремонтът е възможен и е пъти по-евтин от цялостната смяна.

Смяна на копчето за включване

В случаите, когато телефона спре да реагира на натискането на копчето за включване, като правило, е необходимо да се смени. За професионалистите, тази смяна не е сложна, демонтажа на старото копче и монтажа на новото, отнема около час. Ако копчето се натиска, но не работи, то проблема може да е в контура. В сложните случаи, когато монтажните закрепяния са откъснати от платката и новото копче е невъзможно да се постави на мястото на старото, е необходимо да се ремонтира платката преди да се сложи копчето.

В отделните случаи подхода за възстановяване на работоспособността е различен, точната диагностика и следващите действия по ремонта, се определят само от майстора след като е направил пълен анализ на цялата информация.