Сервиз за LG v10

ремонт lg v10Ремонтът на LG V10 не се изисква често. Основните проблеми, с които може да се сблъска собственика на смартфона: софтуерен срив, проблем с батерията, проблеми с екрана. Това са най-честите повреди, с които се обръщат към сервиза.

Списъкът с негарантирани повреди са много повече. Това са основно неизправностите, възникнали след механично въздействие върху телефона и неговите основни компоненти. Особено се открояват такива неизправности, като: нужда от подмяна на екрана, конектора за зареждане се е повредил и се изисква неговата подмяна, не работи част от тъчскрийна след заливане на смартфона и т.н.

Гаранцията за ремонта на LG V10 е 30 дни.

Смяна на стъклото на Lg v10

Подмяната на стъклото, както и смяната на дисплея се извършва само модулно. Оттук идва и високата стойност на ремонтните дейности. Всъщност се сменя най-скъпата част от телефона. В комплекта на оригиналния модул е включено защитното стъкло, тачскрийна, дисплея, рамката, шлейфа.

Времето за ремонта обикновено не надвишава 50 минути. Платката е много добре защитена в корпуса, така че проблеми, изискващи нейната подмяна обикновено липсват, дори и ако телефонът е много силно механично повреден.

Ремонт на дисплея на Lg v10

Ако дисплея е счупен, ремонт на дисплея не може да се извършва. Екрана се ремонтира в случай на липса на видими наранявания, но в същото време картина върху екрана липсва. Например, в апарата е попаднала вода, екрана свети, но липсва изображение.

В подобни случаи обикновено страда шлейфа на дисплея. Корозията много бързо се разпространява по екрана. Най-бързо изгарят силовите вериги. Обикновено това е веригата на подсветката и по-рядко пътеките с управляващите напрежения.

Цената за ремонта зависи от извършваните дейности. В някои случаи се налага просто почистване на дисплея и обдухване със въздух под налягане, а в други сложни ремонтни процеси под микроскоп.

Подмяна на бутона за включване на Lg v10

Сензорният бутон за включване на LG V10 носи със себе си куп проблеми за собственика, ако смартфона е падал. Става дума за това, че ако отключването на апарата се извършва чрез четец на пръстови отпечатъци, а сензора е повреден, съществува риск да не се включи телефона с новия сензор. Това се дължи на факта, че информацията за пръстовия отпечатък се съхранява върху чип, който се намира върху шлейфа на сензора. Тази технология бе приложена за първи път в iPhone 6.

Но въпреки това, нашите майстори успешно възстановяват старите шлейфове, или преместват стария чип върху новия шлейф.

Смяна на конектора за зареждане на LG V10

Конекторът за зареждане с течение на времето може да се развали. Това може да се определи и визуално. Най-често се поврежда вътрешната пластмасова част на конектора, или конекторът се разхлабва при свързване на кабела.

Работата по подмяната на захранващия конектор се извършва пред клиента, а обикновено ремонтът не отнема повече от 1 час. Но в случай на липса на монтажни площи върху платката, поправката може да отнеме и няколко часа.

Монтажни площи — това са медните писти върху платката, към които се запоява конектора за зареждане. Ако кабела за зареждане е вкарван в конектора със сила под неправилна траектория, то конекторът може да се откъсне. Той често се отделя с част от платката. В резултат на това, новият usb конектор е невъзможно да се запои на същото място в платката.