Сервиз за Macbook Pro

macbook pro - apple сервизMobo.bg – е сервизен център за ремонт на Apple и предлага професионални услуги при поддръжката на Apple Macbook Pro. Специалистите на нашата компания правят всякакви ремонти – ремонт на клавиатурата и корпуса, ремонт на буксите за зареждане, ремонт на матрици, смяна на видеочип, съхраняване и възстановяване на данни, смяна на операционната система, ремонт и смяна на главната платка и много други.

Можем да отделим някой от най-разпространените причини за ремонт, заради които нашите клиенти ни посещават:

Ремонт на матрицата

Матрицата на Макбука е доста надеждна защита от стъкло, обаче след падане или затваряне на капака на лаптопа с лежащ на клавиатурата предмет, може да се повреди. Ако трябва да сме точни, ремонт на матрицата на Macbook Pro се осъществява само със смяната на LCD екрана с нов.

Разбито защитно стъкло се сменя в течението на един час. Често потребителите продължават да работят на апарата с разбито стъкло и разбит екран, което специалистите не препоръчват – драскотините и пукнатините не само визуално пречат по време на работа, но и спират да пречат на проникването на малки прашинки и влага до матрицата.

Ремонт на клавиатурата

Клавиатурата на MacBook изглежда крехка, но е в алуминиев корпус и се чупи много рядко: клавишите не се вдигат след натискане, трудно се натискат, което е свързано с изначалната им мекост и удобство при използване. Като правило, смяната на клавиатурата се налага в случай при намокряне или физическо въздействие.

Смяна на тъчпада

На новия тачпад се сменя в случай на неговата повреда или поливането на клавиатурата. Да се възстанови работоспособността на този детайл може чрез смяната на шлейфа.

Ремонт на корпуса

В отличие от много други модели на други известни производители, се чупят и се поврежда корпуса много рядко. Случва се корпуса, направен от алуминии,  се деформира. За разлика от други лаптопи, в някои случай корпусът на Макбука може да се ремонтира. В случай на силна повреда е нужно да се смени. Прегъванията и вдлъбнатините на корпуса по горната му или долната части, могат негативно да повлияят на работата на другите детайли. Деформацията на капака може да повлияе на работата на матрицата, долната част на корпуса, на работата на охладителната система и даже на основната платка.

Ремонт и смяна на CD/DVD плеер може да се наложи при няколко случая: когато дисковете не работят (не се отваря, затваря или заяжда) или възниква проблем с разпознаването и четенето на дискове. В много други случаи може да се наложи частичен ремонт, но понякога трябва да се замени с нов.

Ако Macbook Pro не се включва и не се зарежда, можем да предполжим няколко причини, в зависимост от които може да се наложи различен вид ремонт. Ако е загубила заряд самата батерия, е нужно да се смени с нова. Ако е повреден зарядът на зарядното (за които трябва да отбележим, че при Apple той е много надежден и добре защитен), ако в компютъра е попаднала течност, се случва че щепсела на зарядното не приляга плътно към megsafe. Производителя препоръчва да се използват зарядно и адаптор на съществуващия модел на мощността.

Ремонт на системата на охлаждане се налага, ако лаптопа е започнал силно да прегрява в процеса на работа, ако компютърът силно шуми или е започнал да се изключва сам. Във всичките гореизброени варианти е добре ремонтът да не се бави, защото повредената система може да повлияе крайно негативно на вътрешните елементи на устройството и да повреди главната платка.

Програмен ремонт

Цялата техника на Apple приятно се отличава с надеждно и качествено програмно обезпечение. Програмите и цялата операционна система iOS се развалят много рядко и даже ако това се случи, практически във всички случаи е заради грешка на потребителя по време на оптимизацията й. Смяната и ъпдейта на софтуера отнема около час-два.счупен mabook pro - apple сервиз