Lumia 535

Nokia Lumia 535 РемонтLumia 535 – първият смартфон, пуснат под новия бранд Microsoft. Визуално, той много прилича на смартфона от Nokia – Lumia 625. Малко е по-тънък, квадратен и като цяло външно почти му е близнак. Оказа се обаче, че и разглобяването и ремонтът са почти идентични с тези при моделите на Нокия. Също така бе установено, че малката промяна в дизайна и “пълнежа” в смартфона, като платки, компоненти и тяхното разположение във вътрешността на смартфона също не са се значително променили.

Най-честата повреда – проблем в работата на сензора и тъчскрийна на лумия 535. Натиска се сам и включва различни функции или при натиск реагира в съвсем друга област и активира ненужни функции. Това може да се отстрани чрез актуализиране на смартфона до актуална версия на софтуера или подмяна на стъклото на Лумия 535 с ново.

Понякога възниква проблем с изображението, след силно падане или удар, но все пак това не се среща толкова често като проблема със стъклото или сензора. Дисплеят в Лумия 535 много рядко се разваля и за увреждането му трябва да се положат малко повече усилия, отколкото да се счупи тъчскрийна. Въпреки, че не са изключени отделни случаи, когато екрана в Lumia 535 се чупи, а сензорния панел със стъклото остават здрави и всичко реагира и прави точни разпознавания, но просто не се сформира вярно картината.

Поради особеностите на структурата са възможни и проблеми с конектора за зареждане, бутона за включване, силата на звука. Причината за това е тънката отделна платка, на която са разположени тези компоненти. Ако в бутона за включване има специален елемент, който допълнително укрепва бутона върху платката, то тогава порта за зареждане в Лумия 535 няма допълнителни укрепления, с изключение на двустранната лента, фиксираща платката. Затова има редица проблеми свързани именно с това, че телефонът започва да се зарежда само под определен ъгъл.

Също така, проблемите могат да се дължат и на фърмуера в 535. Не рядко при подмяна на стъклото в 535, Майкрософт трябва да произвежда фърмуер за смартфона или да актуализира софтуера. Поради увреждане на ядрото на фърмуера, могат да изчезнат и всички плочки от екрана, да се наруши достъпът до менюто с настройките, а също при запълване на вътрешната памет на 90-95 процента, значително по-дълго ще се зареждат снимките, контактите и позвъняванията.

Благодарение на добрата решетка на разговорния високоговорител, вероятността от увреждане от външни предмети или замърсяване е малка, но все пак съществува. А също, както при музикалния говорител, ушният може да започне да грачи и да издава при разговор странични звуци – всичко това е следствие от удари, прах и метални стружки върху работната мембрана. Почти винаги е необходима подмяната с нов компонент, но ако с течение на времето звука в разговорния високоговорител в Лумия 535 или музикалния говорител стане значително по-тих, но без изкривявания, то може да опитате да го почистите или замените прахозащитната решетка.

Във всеки случай обаче, ако вашият смартфон Лумия 535 се нуждае от ремонт, винаги Можете да разчитате на абсолютно безплатна диагностика от наша страна, дори и в случай на отказ от ремонт, безплатно профилактично почистване на апарата, ако това е необходимо по време на ремонта или диагностиката, а така също и внимателното боравене с вашия смартфон на всички етапи от приема, диагностиката, ремонта, проверката и връщането на апарата.