Сервиз за Samsung Galaxy A5

Много от собствениците на този телефон избират да направят ремонт, вместо да купят нов по много причини. Даже скъпо струващите ремонти за смяната на дисплейния модул излиза по-евтино, а и не отнема много време.

Стойност на ремонтаSamsung Galaxy A5 - Apple сервиз

Обръщайки се към Mobo.bg, ние първо правим оценка на предстоящите работи. В цената са включени не само частите и услугата по смяната им, но и допълнителните операции, без които ремонтът не може да се осъществи. Например, залепянето на задния панел, ако е необходимо телефона да се отваря. След извършването на ремонта клиента получава гаранция до три месеца на работата и на частите.

Смяна на дисплея

В повечето случай при появата на проблем в работата на тъчпада или дисплея се налага да се смени целия дисплеен модул. В много случай е достатъчно да се възстанови контакта с дисплея, да се включи към системната платка или да се смени жака заедно с шлейфа. Това изисква малко повече време, но стойността на този ремонт е по-ниска. Хубаво е да имате предвид, че за този ремонт е нужно да се свали задния капак, а след това отново да се залепи.

Смяна на стъклото

Размерът от 5 инча на екрана е не просто удобен, но и прави телефона по податлив на проблемите, свързани със стъклото – драскотини, пукнатини, проблеми със тъчскрийна, когато той произволно започва да прави нещо или изобщо спира да реагира на докосване.

Ако това се случи, то изходът е един – смяна на дисплейния модул. Опитните ни майстори, ще се справят с това, без да разглабят корпуса, което намалява времето на работа.

Смяна на жака за зареждане

Едно от най-слабите места на този телефон се смята жака за зареждане, които се чупи заради честото включване в зарядното. Да и напълно да защитиш устройството от влага не винаги се получава. Ако от окисление е достатъчно просто да се изчисти, то в случай на механична повреда изходът е само един – смяна на детайла.

Въпреки че процедурата по смяната е доста лесна, предварително е нужно да се разглоби почти изцяло апарата. Това влияе на бързината на ремонта, на майстора му трябват поне 2 часа за възстановяване на телефона.

Смяна на бутона за включванеSamsung galaxy A5 сервиз и ремонт - Apple сервиз

Механизмът на копчето за включване е доста нежен и при невнимателна употреба лесно се чупи. С времето може да се износи, което води до същите последици. Връщането на работоспособността на телефона е възможно само чрез смяна на детайла с нов.

Единственият случай, когато е възможно да се възстанови стария детайл – това е при корозия, образувала се заради попадане на влага. В ултразвукова вана се почистват окисленията и копчето живее втори живот. Времето на тази процедура зависи от степента на повредата.

Смяна на задния капак

Ако стъклото е защитено поне с протектор, то задния панел поема всички удари Понякога в нашия сервиз се обръщат за смяната му, заради силната му протритост. Освен това при падане се чупи повече от стъклото.

Смяна на батерията

В случай на проблем с батерията е нужно да се обърнете към сервизен център, където тя ще бъде сменена с нова, която е предварително проверена и ще залепят отново задния панел. По качество това по никакъв начин не се отличава от заводската и като време е нужно не повече от 10-15 минути.