Сервиз за Samsung Galaxy J1

Samsung Galaxy J1 счупенМоделът Samsung Galaxy J1 е с не много голям екран, за разлика от останалите – 4,3” с резулюция 800х480. Хардуерът напълно съответства на дисплея: скромен четириядрен процесор с 1,2 гига херца, и общо 512МБ оперативна памет и 4GB вътрешна (е наистина, максималният обем на картите, които се поддържа е 128GB). А 5 мегапикселовата основна камера, която поддържа HD видео е допълнена с 2 мегапикселово предно “око”. Също е добре да отбележим, че LTE модула Wi-Fi е с поддръжка на Hot-Spot и Direct.

Mobo.bg е професионален сервизен център и предлага на своите клиенти не просто висококвалифициран подход, но и повече от демократични цени за ремонт.

Диагностика

Съвременната диагностика е първият етап от ремонта. Преди да оставите устройството в сервиза е нужно да опишете подробно проблема и да разкажете за факторите, които са го предизвикали. Взимайки предвид тези данни, нашите специалисти извършват диагностика на устройството, установяват причината и я отстраняват.

Проблеми със софтуера

Проблемите със софтура се отстраняват без предварителна диагностика. Трябва да знаете, че опасността да загубите файловете от вътрешната памет на устройството, е доста висока. При подобен проблем, ще се появи един от следните дефекти:

  • ще престане да се включва към компютър;
  • ще се преинсталира сам;
  • някои от модулите като камера, bluetooth, Wi-fi може да спре да работи  и други.

Без значение, преинсталацията на софтуера е евтин и не сложен ремонт, така че няма място за притеснения.

Ако преинсталацията не е била успешна или се е появила грешка, или не се е включва след това – причината може да е проблем в конструкцията на телефона или неправилно инсталиране на софтуера.

Проблем със сензора и дисплея

проблеми с Galaxy J1Проблемите със сензора и дисплея са свързани едно с друго, тъй като в повечето случай, разбивайки тъчпада, се разваля и сензора. Ако все пак той работи (възможно и с грешки), значи дисплея е изпълнил своята работа.

Поотделно тези два елемента на подлежат на ремонт, тъй като разбитият сензор или дисплей няма възможност да се възстанови. Най-често тези проблеми се решават само със смяна на счупените детайли с нови такива.

Проблем с процесора

Ако има проблем с главния елемент на всеки телефон – процесора, то на работоспособността на телефона е сложен кръст. Подобен ремонт обикновенно не се извършва.

Въпреки че, абсолютно всяка една платка може да бъде ремонтирана и да се замени изгорял елемент, или да се възстанови връзката с платката, съвременните майстори не се захващат с тази работа. Все пак е много по-лесно и евтино, да се замени с нов, отколкото да се възстанови старият.