Ремонт на Samsung Galaxy J7 2017 (J730f)

remont-galaxy-j7Samsung Galaxy J7 (2017) – това е Android-смартфон с 5 и половина инчов FullHD Super AMOLED екран, 8-ядрен процесор Exynos, 3 GB оперативна памет, поддръжка на две SIM-карти, MicroSD карта памет, както и 13 мегапикселова основна камера.

Обикновено, J-серията изглежда е изпълнена с по-прости модели, в сравнение с A-серията или S-серията. Те са предназначени за тези, които не се нуждаят от съвременен хардуер и функции, но искат да закупят смартфон от голям производител. В сравнение с китайските устройства, J-серията губи в сравнение с миналогодишните модели, тъй като не притежава оптимално съотношение цена и качество и за същата сума може да се вземат редица интересни модели. В линията от 2017 г., Samsung намали тази празнина, създавайки същия модел, но много по-интересен за масовия купувач.

Линията се е променила радикално в сравнение с моделите от миналата година: вместо метална рамка и пластмасова облицовка, сега е използван изцяло метален корпус, а и формата също се е променила. Смартфонът се продава в 3 цветен вариант: черен, златист и син. Смартфонът е получил осем-ядрения процесор Exynos 7870 на 1,6 GHz и 3 GB оперативна памет, като екранът му е 5.5 инча с резолюция 1920×1080. Той е базиран на Super AMOLED-матрица. Този модел има формална защита на корпуса по стандарта IP54, което означава, че корпусът не се страхува от прах и пръски, но не повече. Също така е мигрирала от скъпите модели и полезната функция Always On Display. Смартфонът работи на базата на Андроид 7 Nougat и фирмена обвивка, има скенер за пръстови отпечатъци и слот за две SIM-карти, както и microSD карта памет до 256 GB. Батерията е 3600 мАч.

Телефонът изглежда доста по-солиден в сравнение с миналогодишния модел и е направен от по-добри материали. Също така, формата се оказа успешна и държането на устройството в ръка е много удобно. Въпреки, че J е най-„простият“ от линията в сегашната гама на Samsung, смартфона изглежда скъп и усещането при употреба е същото.

Причините за нуждите от ремонт на Samsung J7 2017:

 • Ремонт след попадане на влага;
 • Отключване на google account / samsung account;
 • Подмяна на екранното стъкло на;
 • Смяна на гнездото за зареждане.
 • Телефонът е труден за разглобяване. Демонтажът му се извършва само чрез екранния модул. Ако Вашия телефон попадне във вода или друга течност, е необходимо възможно най-бързо да го изключите и да го занесете в доказал се сервиз, специализиран в ремонтите на телефони Самсунг. Времето необходимо за поправката и почистването на платката от окисляване може да научите от нашите служители в сервиза.

  Най-често след възстановяването на настройките или препрограмирането на смартфон, се появяват първоначалните настройки с изискване да влезете в google account. Ако потребителят знае данните за профила си, те просто трябва да се въведат. Ако те не са известни обаче, е възможно отключване на гугъл акаунт, а ние правим подобно отключване. Имайте предвид, че никакви флашвания и ъпдейти няма да Ви помогнат. Отключването на акаунта на Самсунг при нас отнема средно 1 до 2 дни.

  При силни падания върху асфалта или каквато и да е твърда повърхност,  може в някои случаи да му се счупи екрана. Замяната на дисплея е необходима в случаите, когато: образът е изчезнал, вече не работи сензорния екран, появили са се разноцветни вертикални ивици, върху изображението има черни петна и др. Нашите специалисти могат да подменят екрана за най-кратко време.

  Ако вашият смартфон не се зарежда или започва процеса след огъване на кабела в близост до конектора, то това е индикация, че е необходима смяна на гнездото type-c за зареждане. Смяната на гнездото за зареждане  type-c също ще изисква разглобяване на устройството през екрана.