Сервиз за Samsung S6 Edge

vg16-149x300В съвременния свят човек без телефон се чувства така, сякаш е изгубил част от тялото си. Технологиите толкова са се превърнали в ежедневие, че става трудно да си представим как изобщо са живели хората само преди половин век. Да поддържат връзка, обменят информация – това са стремежи, създадени от човешката цивилизация и затова е толкова неприятно да излезем от този водовъртеж на общуването по вина на абсурдна случайност – заради счупения смартфон. И именно за бързото решаване на тези проблеми бе създаден в София сервизния център Mobo.bg, където освен другите услуги, извършваме и експресни ремонти на Samsung Galaxy S6 EDGE.

Моделът Samsung Galaxy S6 edge е с метален корпус и стъкло, закриващо задната повърхност. Най-бързият към момента на анонса процесор, който е първият създаден по 14-nm технологичен процес. Най-бързата памет — както оперативна (LPDRR4), така и постоянна (UFS 2.0). Няма слот за карти памет — уви, но това е за сметка на скоростта на вградената – бавните карти ще развалят имиджа на апарата. Великолепен екран. Висока енергоефективност — изглежда доста скромна батерията, но издържа един ден плътно натоварване. Извитият екран от двете страни на предна повърхност дава незабавна информация за статуса на телефона. Освен това, извитите ръбове могат да светят в определения за всеки контакт цвят при обаждане на съответния абонат.

Диагностика на Samsung Galaxy S6 Edge

remonttelЗа съжаление, има доста начини да се повреди толкова крехка техника. И тъй като се предполага, че смартфонът трябва винаги да бъде под ръка на собственика, то избягването на потенциално опасни за устройството ситуации е невъзможно. Но за появата на отделни неизправности е достатъчно само падането на температурите – батериите на смартфоните са особено чувствителни към това. Силните електромагнитни полета, влагата, паданията и ударите – всичко това вреди на технологичните устройства. А за ефективния ремонт и възобновяване на функционалността на джаджата се изисква провеждането на детайлна диагностика.

Добрата диагностика на смартфона Samsung Galaxy S6 Edge – това е гаранция за успех. Преди да предостави смартфона си в сервизния център, собственикът на телефона трябва максимално точно да опише естеството на счупване, както и факторите, довели до повредата (например, излагане на влага).

Въз основа на тази информация от собственика на телефона, нашите квалифицирани техници ще направят точна диагностика на телефона, за да установят причината за неизправността и съответно да я отстранят.

Често привидно „мъртвото“ устройство оживява в ръцете на специалистите само за броени минути. Това не са просто празни думи: в нашия сервизен център бързият ремонт на Samsung Galaxy S6 EDGE обикновено продължава не по-дълго от час.

Неизправност в софтуера на Samsung Galaxy S6 Edge

mobikПроблемите със софтуера на Samsung Galaxy S6 Edge се решават без предварителна диагностика. Защото префлаша на устройството няма да навреди на хардуерната част, така че можете и самостоятелно да опитате да съживите телефона. Важно е да запомните, че загубата на файловете във вътрешната памет на апарата е почти неизбежна.


В случай на проблеми със софтуера, вероятно смартфонът ще реагира на проблема, както следва:

  • Ще престане да се включва (при това, свързването на апарата към компютър с помощта на USB-кабела ще се появи в device manager).
  • Ще се рестартира, ще се включва и изключва по своя преценка.
  • Ще откаже някой модул, допълнение (камера, Blutooth, Wi-Fi интернет, друго)
  • Ще се появи осезаемо забавяне в работата и така нататък.

Във всеки случай обаче префлаша на телефона е най-евтиния и лесен ремонт на вашето устройство.

Процесът по преинсталиране на Samsung Galaxy S6 Edge се случва приблизително по следния начин:

  1. Подготовка на самата система (обикновено от официалния сайт се сваля файл с разширение .IMG).ugrade2
  2. Избор на оригинален USB кабел или най-подходящият за процедурата.
  3. Инсталиране на компютърната програма за обновяване на софтуера (Flashtool, Batchtool или някоя друга програма).
  4. Свързване на устройството, което трябва да бъде префлашнато чрез компютър с помощта на USB кабел и самият процес на обновяване, след натискане на upgrade.

Ако софтуерът не се инсталира се появява грешка или апаратът не успява да се пусне след рефлаша – причината може да бъде повреда в хардуера на апарата или неправилна инсталация на софтуера. Важно е да се разбере, че не точния фърмуер ще доведе до срив в работа на апарата. Неправилно флашнатото приспособление се нарича „тухла“. Възстановяването на „тухлата“ до най-новата версия е доста трудно, докато старата версия може да се “излекува” от самосебе си, започвайки инсталацията на фърмуера отново.

Има още един начин за префлаш – чрез системното меню на изделието. Такава инсталация е малко по-трудна, тъй като изисква знания и умения и не е подходяща за начинаещи. В този случай, устройството трябва да се донесе в сервизния център Mobo.bg.

Освен процеса по инсталация на нова версия на фърмуера, в нашия сервизен център извършваме и настройки на Samsung Galaxy S6 EDGE. Всяко достатъчно сложно изчислително устройство, в работата си понякога допуска грешки и с течение на времето те се натрупват, което в крайна сметка води до „увисване“ и забавяне в работата на апарата. За да се избегне това, трябва да се извършват специални процедури: обновяване на операционната система, почистване на паметта и дефрагментиране за отстраняване на грешните записи във файловата система и така нататък. Всичко това могат да направят с Вашия смартфон нашите специалисти и в резултат на това, устройството ще стане значително по-бързо, особено ако то не е ново.

Неизправности в сензора (тъчпада) и дисплея на Samsung Galaxy S6 Edge

Неизправностите в сензора (тъчпада) и дисплея са много свързани помежду си. Тъй като в повечето случаи, чрез повредата на тъчпада, в непригодност изпада и сензора. Ако обаче се появи „паяжина“ върху сензора в резултат на падания върху твърда повърхност, то той все още може да продължи да работи (може би с погрешни реакции), но дисплея ще спре да функционира.

Тези елементи не подлежат на възстановяване. Поправката на счупения сензор или дисплей не е възможна или целесъобразна. Най-често тези неизправности се решават чрез замяна на счупените детайли с нови. Стъклото също може да се замени самостоятелно.

Неизправност в процесора на Samsung Galaxy S6 Edge

Ако се повреди главният елемент на всеки хардуер – процесора, то след това работоспособността на смартфона е поставена на кръст. Ремонтът на такава неизправност най-вероятно е невъзможен.

Въпреки, че абсолютно всяка платка може да се поправи, да се заменят изгорелите елемент или да се възстанови прекъсната пътека от платката, съвременните майстори не се наемат с тази отговорна работата. В края на краищата, много по-лесно и евтино е монтирането на нова платка, отколкото да се възстановява старата. Освен това, при закупуване на нова платка за устройството на клиента, майсторът оставя старите части за себе си. Не е чудно, че могат да се презапоят и отново да се възстанови работата на устройството на друг клиент.

Именно във връзка с горното си струва да се обърнете към сервизния център Mobo.bg. Защото съществуват недобросъвестни майстори, които са безотговорни и лесно могат да заблудят клиента с лошото си качество на ремонта, като по този начин усложнят и без това „болния“ телефон.