Сервиз за Samsung Galaxy S7 Edge

В нашия сервизен център, ние извършваме диагностика в присъствия на клиента. Освен това и част от ремонтните дейности се извършват веднага, като смяна на задния панел, смяна на дисплея, смяна на копчето за включване, простите смени на детайли, които отнемат до един час. А за проведените ремонти, ние използваме оригинални части и даваме гаранция за работата си.

Смяна на стъклото

При падане на телефона или механично въздействие върху повърхността на стъклото, върху него се образуват драскотини. Дисплея е много сложно да се повреди, тъй като не е Samsung Galaxy S7 Edge - Apple сервизнаправен от стъкло и каквото и да му се случи, той ще продължи да работи.

Дисплея или стъклото се разглеждат като отделени детайли. Ако дисплеят не е повреден, ние можем да смени стъклото, благодарение на новите технилогии, с които разполагаме.

Стъклото е направено от Gorilla Glass – има повишено съпротивление към драскотини и удари. Екрана има диаметър 5.5” и разширение 2560х1440. С други думи, след смяната се запазват всички характеристики, които са били и преди ремонта.

Ремонт или смяна на дисплея

Има случай, когато защитното стъкло остава здраво, затова пък тъчскрийна не работи, а телефона започва да реагира неправилно на всякакви команди, произволно се натиска екрана или спира изобщо да реагира на докосване.

Въпреки отсъствието на външни повреди, понякога се налага да смените целия модул. Но най-често е нужно да се ремонтира екрана. Причина за това може да е попадане на вода в телефона или механични повреди.

Смяна на копчето за включване

С времето при използване на смартфона може да пострада копчето за включване. То се износва или просто се чупи механизма и собственика е принуден да се обърне към сервизен център.

В такъв случай е нужно да се смени бутона с нов, но понякога е възможно и да се отремонтира. Например, ако е попаднала течност в корпуса и са се окислили, то почистването може да възстанови повредата и ремонта да е по-евтин.

Смяна на жак за зареждане

Често в сервизния център ни носят апарати с подобни повреди – механични повреди или силно окислени контакти.

Диагностиката е доста проста, нужно е да се види какво се случва в жака. При повреда ще се видят счупените контакти, а в случай на заливане то ще се отделят в зелено окислените части.Samsung galaxy s7 edge сервиз и диагностика - Apple сервиз

За възстановяване на работоспособността на телефона е най-добре жака да се смени с нов, но ако в него се забелязват само окисления, а не повреди, то може просто да се почисти.

Смяна на задния панел

Задния панел е стъклен и драскотините по него са много по-чести от тези по защитното стъкло на екрана. Новия панел се поставя в течение на 40 минути. По характеристики, новият панел, трябва да не се отличава от стария и да е направен с технологията Gorilla Glass.

Смяна на микрофона

Вие добре чувате, но Вас не Ви чуват. Проблемът най-често е в микрофона. Той е споен за шлейфа на зарядното. Смяната може да е както отделно, така и заедно с шлейфа.

В някои случаи причината може да не е в микрофона,а в жака за слушалките. Ако се развали жака, то телефона може да мисли, че към него са включени слушалки. Съответно контролера може да изключва микрофона при позвъняване. Това може да се определи чрез диагностика от майстора и да се отстрани повредата до час и половина.