Сервиз за Samsung Galaxy S7

Samsung работиха доста над новия си модел Galaxy S7. Моделът е с по-здрав дисплей, батерията издържа повече и е направена защита от вода и прах с клас IP68.

Заради нововъведенията, ремонтът на телефона е доста взискателен и изисква специално оборудване. Тъй като задния панел не е закрепен, а залепен, то към стойността на всеки ремонт е включена услугата “залепване на задния панел”.

Смяна на стъклото на екранаSamsung galaxy S7 - Apple сервиз

Въпреки че стъклото не се сменя отделно, в различните интернет магазини може да се купи само стъкло. Подобни стъкла са китайски копия, които много бързо се драскат и се чупят при лек удар.

Възможна е смяна на цял дисплеен модул или отделно подмяна на стъкло. След смяната им, телефона няма да се отличава по характеристики и външни параметри от новия такъв. Новото стъкло ще бъде Gorilla Glass, а това означа, че ще е устойчиво на падания и драскотини.

Ремонт или смяна на дисплея

Понякога, защитното стъкло остава здраво, но тъчскрийна не работи, а устройството започва неправилно да реагира на всякакви команди, като произволно натиска екрана или изцяло спира да реагира на докосване.

Въпреки липсата на външни повреди, понякога е нужно да се смени целия модул. Но преди всичко е нужно да се ремонтира екрана. Причина за повредата може да е попадане на вода в телефона или механична повреда на свързващите части.

Смяна на копчето за включване

При активно използване на телефона е възможно да се повреди бутона за включване. При честото използване, механизма му може да се износи, а при попадане на вода, не е изключено да се получи окисление на контактите. Ако в първия случай е необходимо да се смени с нов детайл, то във втория – може да се почисти копчето във ултразвукова вана.

Смяна на жака за зарежданеsamsung galaxy s7 ремонт - Apple сервиз

Не е малък и вероятността за повреда на жака за зареждане. Честото му използване води до повреда на контактите. Ремонтът му е безсмислен, възстановяването му рядко има дългосрочни резултати. Тъй като често се чупи пластинката в usb-то на което е разположено и токопроводящите контакти.

Ако физически проблеми няма, а телефона не се включва и не се зарежда, то трябва да се проведе комплексна диагностика. Проверява се корпуса, компонентите, свързващите и ключовете за зареждане.

При попадане на влага може контактите да се окислят, в резултат на което телефона не се зарежда. Контактът е загубен от силното окисление, то има шанс да се изтрият и да се възстанови съединението, но това решение може да се вземе само от майстора, в процеса на работа.

Смяна на задния корпус

Задното стъкло е по-здраво от предното и по-дебело. Но за сметка на това, тъй като предното стъкло е залепено с дисплея, тъчскрийна, то да се счупи е доста сложно, за разлика от задното.

Ремонтът се извършва за 30-40 минути. Премахва се старото разпито стъкло, старата основа и се обезмаслява плоскостта на рамката. Слага се новия панел. В комплекта влиза и новото залепване.