Ремонт на слушалка на iPhone

Ремонт на слушалката на iPhne отнема около 40 минути, естествено, ако сте в профилен сервизен център. Нужно е да знаете, че iPhone има два говорителя. Полифоничен, който е нужен за използването на високоговорителя. Той се намира в долната част на телефона. Не е задължително, че е нужно той да се заменя при повреда, достатъчно е да се почисти и проблема да бъде разрешен, но ако е необходима смяна на слушалката – то е нужно да се обърнете към професионалисти.

 

Кога е нужна смяна на слушалкатаРемонт на говорител на iphone - Apple сервиз

Лесно е да се разбере дали е нужна смяната на слушалката. Даже Вие можете предварително да разберете колко е голяма повредата. Ако динамиката хрипи, звука е неразбран, много
тих – то определено е необходима смяна. Естествено, ако изобщо не работи, също е необходима смяна на слушалката. Не забравяйте само, дали не сте забравили да включите звука (и това се случва понякога). Подобни повреди се появяват от механически повреди, събрал се конденз или просто замърсяване. Спирайки на последния пункт, може още веднъж да отбележим, че тих или изкривен звук, може да е в следствие на мръсотия в защитната мрежа, и почистването ще реши проблема. и ще повиши качеството на звука.

 

Как да предпазим от счупвания

Съветите за това, как да опазим слушалката от повреди, са доста прости. Първо, отнасяйте се внимателно с телефона, не допускайте да пада или да стига до вода. Второ, подходете отговорно към въпроса за голямата разлика в температурата. Трето, не влизайте в помещения с висока влажност с телефона. И последен съвет – чистете редовно (максимално внимателно) защитната мрежа на слушалката от прах и не допускайте тя да попадне в телефона. Спазвайте тези не толкова хитри правила, и ще избегнете не само проблемите със слушалката, но и с много други елементи.

 

Да смениш или да ремонтираш?

Разбира се, при проблеми с функционалността на слушалката, възниква въпрос – да смениш или да ремонтираш? Отговор може да дадем, само след кат направим диагностика, и разберем истинската причина за проблема. Не трябва да се плашите от смяната – тази операция не изисква пълно отваряне на устройството. Динамиката е разположена в долната част на модула, затова при смяна, апарата ще се пипа само системната платка, без други вътрешни елементи. Това и обяснява бързината при изпълняването на работа от подобен вид.