Сервиз за Sony Xperia Z5 Compact

Sony Xperia Z5 Compact ремонт - Apple сервизСредното време за ремонт на Sony Z5 Compact с повреди като смяна на стъклото, смяна на задния панел, смяна на подута батерия отнема около час. Всички работи се извършват строко по технически регламент, който е бил разработен от компанията сони за преминаване на гаранционно обслужване. Това означава, че ако е възможно по време на смяна на модула отново да се залепи средната част на корпуса, то тя ще бъде залепена.

Смяна на стъклото на екрана на Sony Xperia Z5 Compact

Най-честата причина за обръщане към сервизния ни център за ремонт е разбитото стъкло на сензора. Самият тъчскийн, обикнвенно, също не работи. Както на цялата продуктова лизиния на Sony Z, тъчскрийна или дисплея се сменя само модулно. Модулът може да е както със така и без рамка.
Модулът с рамка е значително по-скъп от този без, но компанията препоръчва смяната на дисплея само с рамка. Тъй кат при удар или механическа повреда рамката може да се изкриви и модула може с времето да работи. Ние издаваме гаранция само за моделите, на които се сменя модула заедно с рамката.

Ремонт на дисплея, тъчскрина

В Mobo.bg често идват телефони, които са с неработещ дисплей или тъчскрийна не реагира на допир. При това видими повреди не се забелязват. В подобен случай е възможен ремонт и той се състои в смяната или възстановяването на конектра, с помощта на които, дисплея се свързва към платката. В стойността на ремонта се включва и залепянето на задния панел, както и работата по смяната или възстановяването и частите, които са необходими

Смяна на буксата за зареждане на Sony Xperia Z5 Compact

Да се смени буксата е доста трудно. За да се достигне до нея е необходимо изцялото да се отвори телефона и да се премахне гарнитурата. След като се премахне защитата, може да се пристъпи към работа. Дажи при смяната на тъчскийна не е необходимо да се разглуби целия телефон.

Смяна на задния панел на Sony Xperia Z5 CompactSony Xperia Z5 Compact - Apple сервиз

Ударите по задното стъкло на телефона са доста често срещани. Даже и лек удар може да разлепи задния панел. Той се крепи на двоинозалепящо се тиксо към средната рамка. За да се премахне е нужно да се нагрее стъклото до 50
градуса.
Новите стъклени панели ги има в няколко цвята – черни, бели, червени и жълти, а гаранцията е валидна до три месеца.

Смяна на батерията на Xperia Z5 Compact

Ако интензивно използвате своя мобилен, то батерията му губи силата си много бързо. Основните признаци за това, че батерията трябва да се смени са – бързо или много дълго зареждане, телефона се изключва при 30% батерия, батерията прегрява докато е в зарядното, телефона се рестартира.