Сервиз на Sony Xperia E5

Ремонт на Sony Xperia E5Професионално и евтино ще извършим поправката на Sony Xperia E5. Отстраняваме всяка повреда, софтуерна неизправност, извършваме подмяна на компоненти: микросхеми, конектори, акумулаторни батерии, дисплей-модули и други. В края на ремонта предлагаме дълга гаранция, с която удостоверяваме качеството на извършения ремонт и работоспособното състояние на устройството като цяло.

 

Sony Xperia E5 не се включва, но се зарежда

В случай, че Sony Xperia E5 не се включва, но се зарежда, може да се опитате да решите проблема самостоятелно. За начало трябва да се уверите, че устройството не е разредено. Ако батерията е напълно изтощена, ще се нуждае от около половин час за да започне да се зарежда. За да заработи устройството пълноценно е необходимо време. След това, задръжте бутона за захранването, докато телефона не започне да вибрира, а след това пуснете бутона – целият процес отнема по-малко от минута. Ако всички усилия са били напразни, трябва незабавно да донесете устройството при нас в сервиза.

 

Смяна на екрана (дисплея) на Sony Xperia E5

Ако екрана не работи, причината може да е механична повреда и еднозначно може да се наложи спешна подмяна на екрана на Sony Xperia E5. Тъй като оригиналните части за този модел са скъпи, възможно е поставянето и на аналог. Ако на вашия смартфон, без видима причина екрана периодично изгасва, трябва да се обърнете към сервизния център, за да се проведе задълбочена диагностика на цялото устройство и едва след това да се пристъпи към ремонта. Смяната на дисплея на Sony Xperia E5 в такъв случай няма да отнеме много време на експерта.

 

Смяна на акумулатора (батерията) на Sony Xperia E5

Подмяната на батерията на Sony Xperia E5 се извършва без проблеми в сервизния център Mobo.bg. Признак за остарялата батерия може да бъде бързото й разреждане, загряване и дългият срок на експлоатация на смартфона. Поверете подмяната на батерията на нашите майстори експерти, като само в такъв случай ще останете доволни от ремонта. Само квалифицираните специалисти могат да извършат ремонта бързо и без излишна загуба на време и пари.

 

Смяна на тъчскрийна на Sony Xperia E5

Сензорният екран – той е крехък и скъп компонент, към който трябва да се отнасяме с внимание. При първа покупка на смартфона е препоръчително да се закупи и защитен филм, в противен случай вероятността за смяна на тъчскрийна на Sony Xperia E5 нараства. Ако все пак сте повредили сензорното стъкло и то не реагира на вашите действия, най-вероятно ще се наложи смяна на стъклото на Sony Xperia E5 в сервизния център чрез специално оборудване.

 

Говорителя на Sony Xperia E5 не работи

Говорителя, с помощта на който се води разговора, Ви позволява да чувате събеседника. В много устройства, говорителите от този тип са идентични, т.е. той практически е универсален и на Sony Xperia E5 може да се постави говорител от други модели. Разбира се, те трябва да бъдат само оригинални, фирмени. Ако смяната на говорителя се извършва в сервизния център, работата може да отнеме само около час.

 

Индикатора на Sony Xperia E5 свети зелено

 

Зеления индикатор на смартфона свети зелено, когато ни уведомява за входящи съобщения и повиквания. Но, ако той се включва самостоятелно, без причина, може да става дума за софтуерна неизправност. Опитайте се да рестартирате смартфона си и да извършите всички последни актуализации. Ако причината не бъде отстранена, трябва да донесете устройството в сервизния център на професионалистите, където те ще извършат ремонта на Sony Xperia E5.

 

Sony Xperia E5 “увисва”

Понякога Sony Xperia E5 “увисва” толкова много, че дори съвсем не отговаря на включването и изключването на захранването. Може да се опитате просто да рестартирате устройството или да извадите и след това да поставите отново SIM-картата. Но ако “замръзването” се повтаря постоянно, не се колебайте да донесете апарата в сервиза. Отлагането може да доведе до влошаване на неизправността.

 

Sony Xperia E5 (F3311) не вижда SD картата (флашката)

Ако вашият смартфон Sony Xperia E5 (F3311) не вижда SD-картата, проверете нейната работоспсобност на друго устройство. Проблемът може да се крие и в повредения флаш-порт или след попадане на влага по контактите. Всички механични повреди могат да изведат от строя компонентите на вашия смартфон. Извършването на точна диагностика, определянето на щетите, както и подмяната на неработещите компоненти могат да се извършат бързо и качествено само от специалистите на сервизния център Mobo.bg.

 

Sony Xperia E5 се държи неадекватно

Ако Sony Xperia E5 се държи неадекватно, вероятно актуализацията на софтуера ще помогне за премахване на това явление. Също така, проблема може да изчезне безследно и след смяна на фърмуера. Естествено, тези действия трябва да се извършат единствено в сервизен център. Резултатът от посещението ще бъде нормално функциониращ телефон.

 

Sony Xperia E5 не прихваща мрежата

Случва се, мобилният телефон Sony Xperia E5 да не реагира на поставената в него sim-карта и да не прихваща мрежата, а на екрана се появява съответния надпис. Може да се опитате няколко пъти да извадите и внимателно да поставите картата в смартфона обратно. Ако това не помага, най-добре ще бъде да проверите нейната работоспособност на друго устройство, а ако проблемът не е в сим-картата, обърнете се към специалистите на сервизния център Mobo.bg. Не бива да се опитвате да разглобявате устройството самостоятелно или с помощта на некомпетентни в сферата на ремонтите хора.

 

В Sony Xperia E5 се изключва микрофона

Безпричинното и неочаквано изключване на микрофона е много неприятно. Може да бъде прекъснат изключително важен разговор, да не Ви чува събеседника, ще бъде невъзможно да се възползвате от камерата или диктофона. Ако проблемът продължава след рестартиране и рефлашване на смартфона, то със сигурност ще трябва да донесете устройството в сервиза, където ще можем да извършим подмяната на микрофона.

 

Sony Xperia E5 не се свързва към компютъра

 

Ако Sony Xperia E5 не се свързва към компютъра, проверете изправността на USB-кабела, както и конекторите на самия смартфон и компютъра. Ако проблема не е в тях, трябва да се обърнете към специалист за пълна диагностика. Колкото по-рано телефона попадне в ръцете на експертите, толкова по-лесно ще го поправим.

 

Камерата на Sony Xperia E5 (F3311) не работи

Ако фотокамерата или видеокамерата на Sony Xperia E5 (F3311) не функционират се изисква подмяна. Ремонтът на такова ниво задължително трябва да се извърши единствено в специализираният сервизен център Mobo.bg. Не си струва да се опитвате да спестявате от ремонт в ущърб на неговото качество. Камерата, детайлите, резервните части трябва да са оригинални, получени от майсторите в центъра, директно от завода на производителя. Само в такъв случай може да се гарантира високото качество на ремонта и по-нататъшното безгрижно използване на устройството.

 

Смяна на микрофона на Sony Xperia E5, не се чува събеседника по време на разговор

Подмяната на микрофона на Sony Xperia E5 се извършва ако събеседникът Ви изобщо не Ви чува или това се случва много лошо. Често в смартфоните, микрофона спира да работи поради механични увреждания, попадане на вода или пясък. Смяната на детайлите трябва да се извършва само с помощта на фирмено оборудване и само с оригинален микрофон. И помнете винаги, че апаратът трябва да се поправя от квалифицирани служители в сервизен център.