Сервиз на Sony Xperia X Compact (F5321)

Ремонт на Sony Xperia X CompactРемонтът на Sony Xperia X Compact (F5321) при нас – това е правилният начин за възстановяване на предишната работоспособност на устройството. Предоставяме услуги по: подмяната на дисплея, тъчскрийна, стъклото, батерията, капака, конекторите, микрофоните, при липса на включване или зареждане на устройството и така нататък. Издаваме продължителна гаранция. Имаме редица предимства пред останалите сервизни центрове.

 

Хрегіа X Compact от новата серия на Sony притежава както отлични характеристики, така и външен вид и функционалност. Но всяка техника има свойството да се поврежда, така че ремонта на Sony Xperia X Compact може да се наложи във всеки един момент.

 

Sony Xperia X Compact (F5321) не се включва

Ако вашият смартфон не се включва и не се зарежда, то за това може да има няколко причини:

 

 • повреди на операционната система и проблеми със софтуера;
 • развалена батерия;
 • повреден жак за захранване;
 • развален контролер на захранването.

 

Във всеки от случаите се изисква професионална диагностика. Със собствени сили, можете да се опитате да инсталирате програмата PC Companion (от комплекта) и да следвате инструкциите.

 

Подмяна на екрана на Sony Xperia X Compact

Когато се развали екрана на смартфона, той не реагира на докосванията с пръстите (стилуса), изключва се при разговори и е нужно да се свържете с професионален сервиз. Там ще диагностицират точната причина и ще елиминират проблемите. Оригиналният модул за смяна на дисплея можете да закупите от доказани интернет-сайтове, както и от производителя или китайски аналог. Отделни детайли от екрана обаче не можете да закупите.

 

Смяна на акумулатора (батерията) на Sony Xperia X Compact

 

Основните причини за смяната на батерията на Sony Xperia X Compact са неизбежни:

 

 • повреди от механичен характер;
 • пълно или частично намаляване на капацитета;
 • попадане на влага;
 • свързване и изключване в процеса на зареждане.

 

Смяна на тъчскрийна (сензорния екран) на Sony Xperia X Compact

Дисплеят на смартфона се състои от пластмасова мембрана и стъклен панел с резистивно покритие. При видими признаци на неизправност е необходима смяната на стъклото на Sony Xperia X Compact. Но може да се постави и само тъчскрийн. Това е лесно да се направи при наличието на съответните умения, но е по-добре да се доверите на професионалистите. Причините за неизправностите могат да бъдат:

 

 • откачен шлейф;
 • отлепено фолио;
 • отпояване на тънки проводници.

 

Не работи говорителя на Sony Xperia X Compact

Sony Xperia X Compact става безполезен без основната си функция – комуникацията. Може да се случи така, че говорителя да излезе от строя. Експертът в сервиза ще го замени и предварително ще тества устройството на професионално оборудване. Причините за неизправността могат да се крият в софтуера, неправилни настройки и физически въздействия.

 

Червеният индикатор на Sony Xperia X Compact свети

Когато Sony Xperia X Compact не се включва и свети червения индикатор, това може да означава, че батерията не приема заряда. Червената индикация е сигнал за неизправност. Има няколко варианта за отстраняване на проблема:

 

 • свържете се със сервизния център Mobo.bg (най-сигурният вариант);
 • опитайте да рестартирате смартфона си,
 • актуализирайте програмните файлове.

 

При „пълен“ разраяд на батерията, трябва да изчакате 20-30 минути за да разберете дали тя е в състояние да се зарежда. Ако не – трябва да си купите нова.

 

Sony Xperia X Compact “увисва”

Основният проблем на такова поведение – това е софтуерен бъг. Когато Sony Xperia X Compact “увисва” (не реагира на докосванията на пръстите), първото действие на потребителя – рестартиране. За да направите това, трябва да включите и изключите бутона за захранването. Ако проблемът не бъде отстранен, тогава погледнете под слота за sim-картата или под отварящото се капаче с надпис „OFF“, и намерете бутона за твърд рестарт и го натиснете. След вибрационните сигнали, смартфона трябва да се рестартира.

 

Sony Xperia X Compact се нагрява

Съществува проблем, когато устройството Sony Xperia X Compact силно се загрява. Разработчиците успокояват и призовават да не изпадате в паника. Причината се крие в процесора Snapdragon 810, който излъчва много топлина, а тънкият корпус е много чувствителен. Специалистите работят върху нов елемент, който предпазва уреда от прегряване. Причината за прегряването на смартфона може да бъде и в използването на камерата на пълна мощност, като в този случай ще се появи предупреждение и вероятно изключване на апарата.

 

Sony Xperia X Compact се държи неадекватно

 

Най-често срещаните причини, когато Sony Xperia X Compact се държи неадекватно:

 

 • закъснение при включване/изключване на екрана при работа (обновете telephony.call_ring.dela);
 • дълго зарежда и от време на време абоната не може да Ви чува (фърмуер);
 • камерата в режим Stamina не се включва или работи нестабилно (актуализиране на софтуера) ;
 • постоянно извежда съобщение „влезте в мрежа“, но в действителност всичко работи (няма решения).

 

Sony Xperia X Compact не вижда сим-картата

Ако Sony Xperia X Compact не вижда СИМ-картата, без намеса на специалист в сервизен център това не може да се оправи. Причините следователно и решенията могат да са много. Ще говорим за основните:

 

 • неизправност на SIM-четеца (изисква подмяна на частта);
 • увреждане или фабричен брак на контролера за сим-картата (ще Ви помогне само пълната смяна на елемента);
 • повреда на платката (тестване);
 • влага в смартфона (пълна диагностика и подмяна на повредените части).

 

Sony Xperia X Compact се изключва

Има случаи, когато смартфона се изключва след прекъсване на зареждането или след входящ разговор. Има две причини, защо Sony Xperia X Compact се изключва при показател на пълен заряд:

 

 • повреда на контролера (изисква подмяна);
 • фабричен брак на акумулаторната батерия (ако телефонът е в гаранция, тогава ще Ви я заменят безплатно).

 

Смяната на батерията или дефектната част в сервиза ще бъде извършена по възможност с оригинален детайл, за да се избегнат по-нататъшни нарушения в работата.

 

Sony Xperia X Compact постоянно се рестартира автоматично

 

В последно време, постоянните рестартирания са се превърнали в неотложен проблем за много потребители на смартфони. Причините:

 

 • попадането на влага и/или образование на корозия (като последица от навлажняване);
 • удар или падане (не е необходимо да е силен);
 • повреда в софтуера;
 • неизправност или брак на батерията;
 • неправилна работа на усилвателя на мощност на сигнала;
 • срив в работата на флаш-картата.

 

Ако Sony Xperia X Compact постоянно се рестартира, за определянето на проблема ще помогне професионалната диагностика в сервизния център Mobo.bg.

 

На Sony Xperia X Compact не му работи камерата

Ако със Sony Xperia X Compact снимките се получават неясни, най-вероятно причината е в повредата на камерата. Най-правилното решение – да се обърнете към сервиз. Пълната диагностика ще установи неизправностите – фабричен брак, физическо износване или счупване на контролера за управление на камерата. Дефектната част може да бъде заменена само от специалист при наличието на професионално оборудване. Ремонтните дейности при наличието на необходимите умения отнемат не повече от 30 минути.

 

Подмяна на микрофона на Sony Xperia X Compact (F5321)

Физическото износване при продължителна употреба на Sony Xperia X Compact (F5321) може да доведе до неизправността на микрофона. Това се случва доста рядко, тъй като микрофона е с надеждно защитен корпус. Ако все пак повредата се случи, то тогава дайте апарата за ремонт на специалист. За да ускорите процеса по подмяната на детайла, направете предварителна поръчка на компонента.