Сервиз на Sony Xperia XA

Ремонт на Sony Xperia XAПодмяна на екрана на Sony Xperia XA

Устройството е с 5 инчов диагонал на дисплея и HD (720p) резолюция, което е напълно достатъчно за да се насладите на красива картина. Ако става дума за счупено стъкло или дисплей, то ще трябва да се подготвите за скъпи ремонти. В телефона има един блок, който включва: дисплея, предпазното стъкло, сензора, основата на корпуса – това е дисплейния модул. Тези елементи по отделно не се сменят, без значение дали е счупено стъклото на Sony Xperia XA или се е повредила друга част, всичко ще се замени наведнъж. Моля, обърнете внимание, че при оригиналния компонент непременно ще бъде заменена горната и долната декоративна част.

 

Смяна на говорителя на Sony Xperia XA

В горната част на устройството се намира разговорния (слуховия) високоговорител, чрез който можете да чувате събеседника, а в долната част се намира акустичния блок, представляващ високоговорител, който възпроизвежда позвъняванията и другите външни звуци. Характерен проблем на високоговорителите е влошаването на качеството на възпроизвеждания звук, или изкривявания от различен вид, като хриптене и т.н. Ремонтът на високоговорителя на Sony Xperia XA е възможен само чрез подмяна с нов, тъй като възстановяването на стария говорител при цялото ни желание е невъзможно.

 

Ремонт на камерата на Sony Xperia XA

Задната камера е оборудвана с 1/3-инчова матрица Exmor RS с резолюция 13 Мегапиксела, а предната матрица е с Exmor R с 8 Mp резолюция. При възникване на проблеми с камерата, оплакванията могат да са от липса на автофокус, снимките да стават размазани или осветени. Що се отнася до задната камера, то нея я предпазва отделно стъкло (прозорец на камерата), което с течение на времето може да се надраска и камерата също да престане да фокусира обектите или да снима осветено. Смяната на стъклото на камерата на Sony Xperia XA се извършва отделно от основната камера. Ако не можете да прецените дали Имате нужда от смяна на камерата на Sony Xperia XA или на стъклото, то специалистите ни ще прегледат устройството и ще Ви кажат точно в какво се крие проблемът. Също така извършваме подмяна и на неработещата светкавица, което е напълно отделен елемент в устройството.

 

Не работят страничните бутони на Sony Xperia XA

Отстрани по стандарта на смартфоните на Sony се намират 4 бутона за управление: на захранването, силата на звука и камерата. Механизмите на тези бутони са разположени на един шлейф, който в случай на дефектен бутон подлежи на подмяна. Шлейфът не се ремонтира, така че неработещия механизъм се лекува чрез подмяна на шлейфа, бутона за включване, за силата на звука, за камерата на Sony Xperia XA.

 

Sony Xperia XA не се зарежда, не се синхронизира с компютъра

За зареждането на устройството носи отговорност USB-конектора, който се намира в долната част на апарата. При използване на конектора трябва да бъдете внимателни, т. к. има свойството да се разширява и в никакъв случай не допускайте попадане на влага в него. Подмяната на конектора за зареждане на Sony Xperia XA се извършва заедно с микрофона и вибромотора – те се намират на една платка. Смяната на конектора отделно от подложката не се препоръчва, защото е съвсем ненадежден и бързо може да се повреди. Съответно, ако не Ви чуват при разговор може да имате проблеми с микрофона, или ако не работи вибрацията ще се смени самата част.

 

Не работи жака за слушалките на Sony Xperia XA

Най-често се среща такъв проблем, като отказа от работа на левия или десния канал на слушалките, което е свързано също с разширяване. Ако изгаряте от желание да „запоите“ или „поправите“ жака – забравете! Помага само пълната му подмяна. Сменя се малък шлейф, върху който освен аудио-жака се намира микрофона и високоговорителя. Смяната на шлейфа с конектора за слушалките на Sony Xperia XA трае само 1 час, при условие че е наличен свободен специалист, който да извърши манипулацията.

 

Sony Xperia ХА бързо се разрежда

Когато след година или две на употреба някой го застигне този проблем, единственото решение е смяната на батерията на Sony Xperia XA. Чести въпроси се задават от рода на това как ще се отрази смяната на батерията на устройството, ще продължи ли то да работи по същия начин и т.н. Уверяваме Ви – ще работи по същия начин! Батерията сама по себе си е консуматив, така че рано или късно ще трябва да я смените, ако разбира се не възнамерявате да смените устройството. Но, за съжаление, не винаги бързия разряд е свързан с лоша батерия и за това нашите инженери извършват абсолютно безплатна диагностика, след което съобщаваме на клиентите си къде се крие проблема.

 

Смяна на корпуса на Sony Xperia XA

Всъщност, корпуса на смартфона се състои от странични части и заден капак. Горния и долния детайл – това е част от дисплейния модул, за който разказахме в самото начало. Между другото, струва си да се отбележи, че подмяната на капака на Sony Xperia XA отнема по-малко от един час.