Сервиз за Sony Xperia Z2

ремонт sony xperia z2Собственият склад за резервни части позволява да се осъществи ремонта на Xperia Z2 в деня на постъпването на телефона в сервизния център Mobo.bg. Основните причина за повредите – това е проблемът с конектора за зареждане и счупеното стъклото на капака и стъклото на екрана. Отстраняването на тези неизправности се извършва в рамките на 1 час.

Обръщаме Ви внимание: Ако телефонът ви е паднал и стъклото му е счупено, то херметичността на смартфона може да се спаси чрез подмяната на всички елементи на корпуса.

Смяна на задния капак на Sony Z2 за 20 минути

Задният стъклен панел е в три цвята: черно, бяло, лилаво (purple). Работата по неговата подмяна се извършва доста бързо. Ако задния стъклен панел е повреден леко и има малко драскотини, то ремонтът се извършва в рамките на 15 минути.

Ако парчетата стъкло са много, то ремонтът може да отнеме и малко повече – около 30 минути.

Какво представлява подмяната на стъклото, екрана и дисплея на Sony Xperia Z2

Цените за замяната на стъклото или подмяната на дисплея не могат да се нарекат евтини. Това е най-скъпата позиция от всички услуги по ремонта на Xperia Z2. Това се дължи на факта, че в случай на счупване на стъклото или след удар по екрана се появят пукнатини, което означава, че подмяната на екрана на Sony Xperia Z2 се извършва чрез модул. В комплект с модула пристигат: защитното стъкло, тъчскрийна, дисплея, шлейфа, рамката.

Ако по-рано повредения тъчскрийн можеше да се заменя отделно от дисплея, то сега това не е възможно. Тъчскрийна по цялата си повърхност е залепен с дисплея, образувайки един детайл – дисплейна сглобка. Ако се опитаме да отделим дисплея от тъчскрийна, съществува висока степен на вероятност тези два детайла да се повредят.

При нас в сервиза непрекъснато идват клиенти, които носят стъкло, закупено от различни сайтове и искат да им го заменим. Експеримент показва, че ако все пак стъклото внимателно бъде отстранено от тъчскрийна, телефона е невъзможно да се ползва. Под дисплея попада прах, губи се чувствителността на сензора, минават 2-3 седмици и тъчскрийна отказва, а при употреба на телефона, по екрана се появяват тъмни петна (защото вместо лепило сега има празнина) и т.н.

В крайна сметка, след няколко дни работа с телефона се подразбира, че ремонтът на Xperia Z2 струва скъпо, а наслаждаването на телефона е много трудно. Трябва да се постави оригинален модул или да си купите нов телефон.

Ремонт на дисплея на Sony Xperia Z2

Ако екрана не е счупен, но не работи (не показва картина) или липсва подсветка, то в подобни случаи е възможен ремонта на дисплея. Най-често в този модел от строя излиза шлейфа на дисплея, конектора, става късо съединение след проникване на вода в телефона.

Попадането на вода в телефона – достатъчно честа причина за поправка в сервизния център. Въпреки, че смартфона Sony Xperia Z2 е защитен от влага, дори и при не силни удари, по елементите на корпуса се появяват пукнатини, където попада вода, особено ако телефонът е напълно бил покрит с вода.

Ако екрана е покрит с пукнатини, то в тези случай е необходима подмяна на дисплея на Sony Xperia Z2. Времето за тази дейност отнема 40 минути. Ремонта се извършва пред клиента, при условие, че дисплея с желания цвят е в наличност.

Винаги можете безплатно да запазите желания детайл по телефона, а това ще ви позволи да поправите смартфона си веднага – за 40 минути.

Важно! Ако телефонът е бил ударен, херметичността  на апарата не се запазва. За да се възстанови свойството „херметичност“ е необходимо да се смени средната част на корпуса.

Подмяна на конектора, слота за Sim картата

Ако сим-картата е заседнала в слота, то не опитвайте да я дърпате със сила, тъй като това може да доведе до повреда на контактите. Това е основната причина, поради която Sony Xperia Z2 не вижда Сим-картата. Контактите или се повреждат върху пластмасовата основа, или се огъват.

Ако контактите са счупени, то ремонтирането на слота на Sony Z2 няма да е възможно, тъй като за да се запоят новите „мустаци“ е необходимо да се счупи част от пластмасовия корпус, под който се запояват контактите. Ако обаче пиновете са само огънати, то експертът с помощта на микроскоп ще може да ги изправи в правилната посока, без да наранява цялото гнездо за Сим-картата. Времето за подмяна е 1 час.

Подмяна на бутона за включване / заключване

Механизмът на бутона за включване и заключване на Sony Xperia Z2 се намира върху шлейф и в случай на деформация на целостта му се подменя целия детайл. В някои случаи е възможен ремонта само на бутона. Подмяната се извършва в рамките на 40 минути.

Бутоните за регулиране силата на звука също са запоени върху шлейфа. При тяхната повреда, процеса е идентичен с подмяната на бутона за включване, тъй като те се намират на един и същи шлейф.

Смяна на конектора за зареждане на Sony Xperia Z2

Захранващият конектор се запоява върху платката. В случай на счупване на старото гнездо за зареждане, то се разпоява и на негово място се поставя ново. Времето за подмяна е 1 час.

Конекторът не се ремонтира, тъй като най-често се разваля не металния корпус, а вътрешната му пластмасова част.

Смяна на конектора за слушалките на Sony Xperia Z2

Конекторът за слушалките, в случай на счупване се сменя заедно с шлейфа, върху който е разположен светлинния сензор. Отделно конектора не се сменя.
Ремонтът се извършва в рамките на 40 минути, при условие че са налични резервните части в склада.