Поправка на Sony Xperia Z3

ремонт sony xperia z3Sony Xperia Z3 – флагман, анонсиран в края на 2014 година, притежаващ съвременен хардуер:

 • 5.2-инчов IPS екран с fullHD резолюция и с възпроизвеждане на 16.78 милиона цвята;
 • 4-ядрен процесор Qualcomm Snapdragon 801 MSM8974AC, 2500 Mhz;
 • Графичен ускорител Adreno 330;
 • 3 GВ оперативна памет;
 • 16 GВ памет за данни;
 • Основна камера с резолюция 20.70-Мегапиксела и предна 2.2 MП;
 • Батерия с капацитет 3100 mah;
 • Стандартите IP65 и IP68 – защита от проникване на влага и прах.

Подмяна на оригиналния дисплейн модул на Sony Xperia Z3/ Z3 Dual

Mobo.bg предлага на своите клиенти експресна подмяна на екранния блок на Sony Xperia Z3. Работата от този тип в нашия сервиз отнема само 1,5-2 часа, след което ще получите абсолютно изправно устройство с гаранция за изпълнената дейност. Има много причини да ни се доверите относно подмяната на дисплея. Разбира се можете и да се предпазите от това, защитавайки устройството с протектори, калъфи и други подобни на Тях защитни аксесоари, които между другото могат да бъдат закупени от офисите на сервиза ни. Ако ви интересуват следните въпроси:

 • Как се сменя дисплея отделно?
 • Как се сменя стъклото отделно?
 • Как се сменя тъчскрийна отделно?

Отговорът – и трите елемента се подменят заедно, тъй като отделно този процес е невъзможен. Независимо дали на устройството му е счупено стъклото или липсва изображение, ще бъдат заменени всички елементи наведнъж.

Подмяна на високоговорителите на Sony Xperia Z3/ Z3 Dual

Съвременния телефон представлява многофункционално мултимедийно устройство, чрез което можете да слушате музика и да гледате филми. За чуваемостта на разговорите, музиката и другите звуци в Z3 са отговорни два високоговорителя, които са разположени на предната част на устройството. Въпреки високата влаго- и прахо-защитеност на апарата, именно благодарение на влагата и прахта с течение на времето, високоговорителите могат да излязат от строя. Разбира се, има и редица други причини за неизправността на акустиката.

Ремонт на страничните бутони и микрофона на Sony Xperia Z3/ Z3 Dual

Следвайки традицията на Sony, Z3 има 4 странични бутона: бутоните за регулиране на звука + / – бутон за включване, бутон за камерата. Всички бутони са на един шлейф и имат мембранен дизайн. Много често се случва, един от бутоните да престана да „кликва“ или изобщо спира да работи. В такива случаи бутона може да се почисти и това да помогне. Принципно обаче, такова почистване не е достатъчно дълготрайно. Така, че ако искате да запазите продължителната работа на устройството, по-добре е да смените шлейфа на страничните бутони на Sony Xperia Z3. Микрофонът се намира в долната част на същия шлейф и отделно той не се сменя.

Не работи аудио-конектора на Sony Xperia Z3/ Z3 Dual

За много хора това е значителен и непоносим проблем, защото благодарение на наситения звук от аудио-усилвателя на устройството, слушането на музика през мобилния телефон е станало много по-приятно и по-практично! Конекторът за слушалките е разположен на отделен шлейф заедно със светлинния сензор – точно този сензор самостоятелно регулира яркостта на дисплея и го изключва по време на разговор. Ако в устройството спре да работи една от функциите на шлейфа – добре дошли в сервизен център Mobo.bg! Нашите специалисти ще поправят джобния Ви „приятел“ за броени минути!

Sony Xperia Z3 не се зарежда, не се включва

Едни от най-разпространените проблеми, за диагностиката на които се изисква повече време, отколкото за ремонта. Причините за тези неизправности могат да са много, а решението е едно от следните варианти:

 • Подмяна на батерията;
 • Смяна на захранващия конектор;
 • Възстановяване на софтуера.

Най-страшният изход – това е смяната на системната платка, т. к. този ремонт е и най-скъпия. Но не си струва да изпадате в паника, тъй като в нашия специализиран сервизен център на Sony можете да извършите абсолютно безплатна диагностика, независимо от това дали ще ремонтирате при нас или не.

Sony Xperia Z3 не вижда сим-картата

Особено неприятна повреда, защото смартфона без сим-картата е само мултимедиен плеър. Отнасяйте се с телефон добре, когато поставяте и махате сим-картата. Криво изрязаната сим-карта или лошото качество на адаптера могат да счупят сим-четеца и телефона всячески ще престане да възприема всяка карта.

Възстановява ли се външния вид на Sony Xperia Z3

Много често се обръщат към нас с този въпрос, след многобройни падания, удари и т.н. Ако не използвате смартфона със защитен аксесоар, рано или късно той ще изгуби първоначалния си външен вид. За щастие, външността винаги може да се подмени, прибягвайки към смяна на корпуса на Sony Xperia Z3. Най-често нашите клиенти сменят капака – след падане, той често се чупи.