Сервиз за таблети HP

Таблет hp модел 2016 - Apple сервизНие извършваме ремонт на таблетите на компанията HP. Компанията е една от най-старите и е доказал се бранд в световния пазар за компютри. Тя отдавна излезе на пазара и с множество и различни модели на таблети, с различни функционалности, размери и операционни системи.

Цени на ремонта

Тъй като таблетите са добре развити откъм мултимедия и други функции, те имат функциите на съвременните смартфони и GPS навигатори и поддържат 3G интернет. Във връзка с това, съвременните таблети на компанията са широко разпространени. В същото време именно благодарение на включените в тях функции, те са доста сложни устройства, които независимо от надеждността си също се развалят и попадат в сервизните центрове.


Предполагайки за голямото разпространение на таблетите от серията State и Touch Pad, ние започнахме да ги изучаваме от момента на пускането им, събирайки всякаква техническа документация, за да можем да предложим качествен и надежден ремонт. Сега ние имаме колектив от добре подготвени и опитни инжинери, високо квалифицирани, през чийто ръце са преминали голямо количество от тези апарати, а също така и съвременно оборудване за ремонт и диагностика. Всичко това ни позволява уверено и успешно да се занимаваме с техническото обслужване на таблетите HP.

Професионален ремонт

Ние стигнахме до извода, че фактически, тези устройства имат същите неизправности, както и аналогичните устройства на другите производители. Най-често се срещат дефекти като: апарата не се включва или липсва изображение на екрана, не работи сензорният дисплей, липсва звук, таблета прегрява, губи връзка, не се зарежда, забелязват се програмни проблеми, не работи Wi-Fi, Bluetooth или GPS и други. Освен това, при нас идват и телефони с механични дефекти, като разбит екран, повреден корпус и други. Има и множество случай на заляти с течност таблети, които са спряли да работят. Освен в случайте когато са видими механични проблеми, ние правим диагностика на таблета и определяме причината на проблема, след което пристъпваме към работа и пресмятаме стойността на ремонта, която обсъждаме с клиента. Ние ремонтираме всякакви устройства без значение на повредата.

Дисплея на таблета е една от най-важните му части. Поради невнимателност собственика може да го разбие или удари. Случва се в него да се появят петна, в следствие на попадане на влага в сензорното стъкло, или сензора да спре да реагира на докосване. В тези случай изходът е един – смяна на стъклото.

Главната платка е свързващото звено на таблета. Тя може да се развали по всякакви причини: прегряване, заради проблема в системата за охлаждане, заради удари, различни деформации след падание. Ние разполагаме с много части, затова и ремонтът няма да отнеме дълго време.

Батерията на устройството същ е вградена, и без нея не може то да функционира по-далеч от зарядното устройство. Затова и от нея изцяло зависи колко качествено ще работи то. За съжаление има моменти, когато тя не задържа заряда, или таблета се презарежда, което може да се реши само чрез смяната й.

За таблетите на HP  основен производител на процесори е ARM. Те не подлежат на ремонт, тях може просто да се сменят с нови. Признаци за повреда: устройството се включва, има индикация, че работи, но не се зарежда, или просто липсва изображение на екрана.