Ремонт на дисплеи и стъкла на таблети

Смяна на дисплеи на таблетиЕвентуални проблеми с екрана

Mobo.bg извършва ремонт и смяна на дисплеи на таблети от различни марки. Както знаете, архитектурата на всеки един от тях е специфична и поради това процедурата за смяна е различна. Тези устройства разполагат с много възможности, вградени в малки размери и при тях се изискват повече усилия за ремонт и внимание към детайлите.

Въпреки лекотата, с която се използват тези заместители на настолните компютри, е възможно да се стигне до наранен или счупен дисплей. Без него, таблетът няма как да изпълнява основните си функции правилно и да достави очакваното преживяване на собственика му.

Екраните на таблетите са изградени от матрица и стъклен сензор, или така нареченият тъчскрийн. Обикновено се разваля второто, а матрицата остава здрава.

В този случай нараненият екран ще продължи да работи, но не в пълен капацитет и така може да се стигне до повреда на матрицата. Ако не искате това да става, потърсете ни на посочените контакти, за да поправим бързо проблема.

Поправка на таблет – възможно ли е

Най-често клиентите ни търсят за счупено стъкло в следствие на изтърване, удар, настъпване или затискане с по-тежък предмет. Във всяка една от тези ситуации можете да прибегнете до нашата квалифицирана помощ, за да ви дадем срок на изпълнение и конкретна цена.

Процесът изисква много познания за точното разглобяване и сглобяване на устройството, без да се причинят някакви проблеми по компонентите. Обикновено последователността е следната:

  • Отваряне на задния капак и отстраняване на батерията;
  • Разхлабване на всички видими кабели след освобождаване на капака;
  • Отделяне на шасито от задната рамка и проверка за неотстранени винтове, търсене на скрити кабели, които свързват стъклото към шасито;
  • Отделяне на повреденото стъкло от рамката задължително с ръкавици;
  • Пристъпване към подмяна на дисплея.

Останалата част от процеса се извършва с оборудване, налично само в сервиз, като винаги са необходими отвертки, двустранна лента, топлинен пистолет и работни ръкавици.

Необходимо е само да ни потърсите.

Доверете се на експертите – Вашият Mobo.bg.