Сервиз за Motorola Moto G

ремонт motorola moto gТипове дефекти на Motorola Moto G

Ако телефонът Ви е паднал и повече не работи, или са се появили сериозни щети по корпуса, стъклото или дисплея, е необходим ремонт и подмяна на повредените или дефектни компоненти. Всъщност потребителя трябва да знае, че не по-малко вреда може да причини и проникването на течности във вътрешността на смартфона. Ако телефона е паднал във вода, върху него е излят чай, кафе или алкохолни напитки, трябва своевременно да се донесе в сервизния център за отстраняване на възможните сериозни щети. В тези случаи, проблемите могат да се проявят не веднага, а след известно време поради възникване на щети по токопроводящите писти на платката, шлейфовете или конекторите, причинени от окислителни реакции и корозия.

Подмяна на елементите от екрана на Motorola Moto G

Ако по екрана се появят изкривявания във вид на вертикални или хоризонтални ивици или точки или петна, най-вероятно Вашият смартфон се нуждае от подмяна на дисплея. Тъчскрийна (тъчпада) може съвсем неочаквано да откаже да работи и смартфона ще престане да реагира на докосванията по екрана. В този случай е необходима диагностика на повредите и най-вероятно ще се наложи смяна на сензора, ако контролера и софтуера са в изправно състояние. В случай, че има драскотини или счупвания по стъклото, а останалите елементи на дисплея работят правилно, то трябва да уточните с експерт или мениджъра възможностите за подмяна на стъклото отделно от дисплея и сензорния панел. В най-новите модели смартфони, често и трите елемента са слепени помежду си, без възможност за тяхната отделна подмяна.

Смяна на бутоните на Motorola Moto G

Трябва да се отбележи една банална закономерност при неизправностите на бутоните. По-бързо излизат от строя бутоните на смартфоните, които се ползват по-често. Съществува вероятност, точно затова бутона за включване най-често да се сменя почти във всички модели смартфони. Подмяната на бутона HOME и бутоните за регулиране силата на звука се извършва в практиката малко по-рядко.

Смяна на конекторите на Motorola Moto G

Зареждането на батерията във всички съвременни мобилни телефони се осъществява с помощта на USB конектор. Именно поради тази причина вероятността за преждевременното му износване е доста висока, поради случаи, в които по свързания към зарядното апарат същевременно се води разговор, а собственика несъзнателно натоварва чрез захранващия кабел конектора. Жакът за слушалките е също толкова податлив на механични въздействия при активна употреба от страна на любителите на слушане на музика със слушалки.