Сервиз за Samsung Galaxy S4

Подмяна на дисплей и сензор за Samsung I9500 Galaxy S4

CvN4KmwiGpRYJIZXТечнокристалният дисплей на Samsung Galaxy S4 е достоен наследник на екрана на Galaxy S3 – той добави инчове, стана малко по-тънък, но същевременно позволи да се запазят размерите на корпуса на I9500 почти същите, както при предшественика. За съжаление обаче, материалите за производството на екрана на мобилния телефон към пролетта на 2013 г. не са се променили, а това означава, че за сервизните центрове тази година е годината на напуканите сензорни стъкла и счупените дисплеи на Galaxy S4.

Не са се случили никакви революции в материалите, тъй като не е имало и значителни промени в дизайна. Дисплея на Samsung Galaxy S4 традиционно се предлага заедно с тъчскрийна и страничната рамка. Така, че както и преди, при повреда на някоя от частите на дисплейния модул трябва да се замени целия детайл. Подмяната на екрана, смяната на сензорното стъкло, подмяната на страничната рамка на Samsung Galaxy S4 се извършват единствено комплектно. Уви, тенденцията показва, че все по-често инженерите, проектиращи мобилна техника, прибягват към обединяване на малките детайли в големи модули, които можете да сменяте само изцяло. Така, че подмяната само на стъклото или само на рамката на дисплея на най-новите Самсунг апарати в близко бъдеще няма да е възможна.

Въпреки всичко казано по-горе, със сигурност ще намерите в интернет обяви от фирми, предлагащи подмяна на стъклото на Galaxy S4 без смяна на дисплея. Наистина, на пазарите и базарите за резервни части може да се намери само стъкло, може дори и много евтино да ги поръчате от сайтове, като ибей. В интернет дори можете да намерите и видео, където различни майстори с помощта на подръчни инструменти сменят това стъкло за 15-20 минути. Въпреки това е важно да се знае, че такова стъкло в Samsung Galaxy S4 няма нищо общо с фирмената резервна част на Samsung – то е произведено от евтина пластмаса, има неидеална форма и размери и лесно се чупи. Да, за поставянето само на стъклото на вашия I9500 може да спестите известно количество пари, но важно е да разберете, че счупването на такова стъкло може да повреди самият дисплей (и следователно все пак ще трябва да се постави дисплейн модул на Samsung Galaxy S4), да не говорим за това, че може просто да се нараните. Във всеки случай, изборът къде да занесете за ремонт вашия Galaxy S4 – в неофициален или оторизиран сервизен център на Samsung – остава ваш. Важното е да запомните, че само във фирмените сервизи ще бъде поставен оригинален дисплейн модул за Galaxy S4. При нас подмяната на дисплея (екрана) и сензорното стъкло (тъч-скрийна) на Samsung Galaxy S4 се извършва пред клиента за период от 20 до 40 минути. Всички цветове са в наличност.

Подмяна на основната платка на Samsung I9500 Galaxy S4

s4Samsung Galaxy S4 не се включва, самопроизволно се рестартира, забива, не вижда мрежата, не реагира при натискане – на тези и други проблеми в I9500 могат да бъдат причинени от неизправност на системната платка. Тя е основния и най-скъп компонент на всеки мобилен телефон, а моделът Galaxy S4 в този случай не е изключение.

Това не означава, че при всеки подобен проблем на Galaxy S4 ще трябва да му се подменя основната платка. Много по-често се повреждат свързаните към платката модули (дисплей, говорители, камера, всички конектори). Платката в същия продукт е достатъчно надеждна и рядко излиза напълно от строя от самосебе си и обикновено не без намесата на потребителя. Например, Samsung Galaxy S4 може да е залят с вода или друга течност, а е възможно да сте се опитвали самостоятелно да инсталирате на него неофициален фърмуер. А може просто и да е оказано силно механично въздействие върху телефона и платката да се е повредила и излязла от строя. Във всички тези случаи, ако възстановяването на системната платка е невъзможно – е необходима нейната подмяна.

Да, възстановяването на основната платка на Samsung Galaxy S4 определено е възможно, но не можем 100% да гарантираме такава възможност, докато не бъде направена обстойна диагностика. Само на база резултатите от нея, инженерът ще вземе решение за възможността за възстановяване на платката на Galaxy S4 или за необходимостта от нейната подмяна. Тук между другото е една от разликите в оторизирания сервизен център от обичайния сервиз, където едва ли ще се занимават с диагностика и възстановяване на работоспособността на платката. Само в официалния сервиз на калибрирано оборудване може да се извърши качествено възстановяване на платката на Samsung I9500, като по този начин значително се намаляват разходите за ремонта на Galaxy S4.

Подмяна на корпуса на Samsung I9500 Galaxy S4

Както и в предишните модели, видимата част на корпуса на Galaxy S4 се състои от дисплейна сглобка и батериен капак. Подмяната на тези две части напълно възстановява външния вид на телефона или променя цвета му (ако са използвани резервни части с различен цвят). Забележителното е, че различните цветови решения на Galaxy S4 имат по-унифицирани части от моделите на едногодишна давност. Например, при Galaxy S3 за пълна замяна на цвета на апарата, освен дисплейния модул и задния капак, трябваше да се сменят още и всички бутони, както и централната част на корпуса и блока с високоговорителя за полифония. В Galaxy S4 страничната рамка е независима от цвета на апарата и винаги е хромирана, както и бутоните за регулиране силата на звука и бутона за включване, а централна част на корпуса и говорителя са боядисани в стандартната сива боя. Така, че пълната промяна на цвета на I9500 се прави далеч по-евтино, отколкото в предишния флагман на Samsung.

Оскъдната цветова палитра и унифицираните много детайли, позволява да се държат в наличност повече от необходимите за ремонта резервни части, което значително ускорява ремонта на Galaxy S4.

Смяна на конекторите на Samsung I9500 Galaxy S4

Ако не сте горд собственик на влагозащитения Samsung Galaxy S4 Active, то захранващият конектор и конекторът за слушалките на вашия I9500 са податливи на достатъчно висок риск. Поради попадане на влага в гнездото на конекторите възниква корозия, и връзките излизат от строя, което води до различни неизправности с телефона. Например, Galaxy S4 може да престане да се зарежда или да се свързва с компютъра чрез кабел – това означава, че от строя е излязла системата на micro-USB конектора. Но ако в слушалките започне да се изкривява звука или той съвсем липсва – най-вероятно е дошло времето за подмяна на конектора за слушалките. Важно е да се отбележи, че за повредата на всеки от конекторите, не е задължително в телефона да е попаднала вода. Достатъчни са и микроскопични капки вода (например, от дъжд или мокри ръце) да са попаднали в гнездото. Но ако се случи така, то смяната на конектора на Galaxy S4 е необходима, а в нашия сервизен център тази процедура се извършва, както обикновено пред клиента в рамките на един час.

Смяна на говорители и микрофон на Samsung I9500 Galaxy S4

Говорителите на Galaxy S4 са два – разговорен (приемник) и полифоничен (говорител). Първият е отговорен за възпроизвеждането на гласа на вашия събеседник по време на разговор, а вторият за възпроизвеждане на музика, мелодия и системните звуци. Съответно, при проблеми със слушаемостта по време на разговор е необходима подмяна на разговорния високоговорител, а при проблеми с възпроизвеждането на музиката и другите звуци – смяна на спикъра. Конструкцията на Galaxy S4 е претърпяла някои промени в сравнение с предшественика. Така например, ресивъра вече не е комбиниран с шлейфа и се подменя поотделно, а блокът на полифоничния високоговорител не съдържа в себе си жак за слушалки, което прави този детайл много по-уязвим, отколкото в Galaxy S3.

Що се отнася до микрофона, то той в Galaxy S4 е стандартен и запоен върху платката. От строя, той излиза рядко, обикновено в резултат на механични повреди. Дефектът се проявява под формата на невъзможност за използване на приложения, като „диктофон“, гласово търсене и разбира се при разговор и събеседникът не ви чува.

Ремонт на Samsung I9500 Galaxy S4 в София

Mobo.bg извършва ремонт на Samsung I9500 Galaxy S4 в София. Оторизиран сервизен център, оригинални резервни части, квалифицирани специалисти. Повечето резервни части са в наличност с едни от най-ниските цени в София. Ремонт с всякаква сложност – фърмуер, механичен ремонт, електрически поправки, подмяна на компоненти със запояване, възстановяване след заливания с течност.