Сервиз за Sony Xperia X Performance

ремонт sony xperia x performanceСмяна на дисплея на Sony Xperia X Performance в София

Смартфона Sony Xperia X Performance може да зарадва купувача си с 5,0-инчов дисплей, чиято разделителна способност е 1080 x 1920 пиксела. Плътността на пикселите е толкова висока, че отделните точки е трудно да се видят дори и през увеличително стъкло! Създателите твърдят и за наличието на защита от надраскване. Въпреки това, дисплея на този модел все още не е нечуплив.

Основни причини за повредата на екрана

Ремонтът на екрана на Sony Xperia X Performance може да се наложи по няколко причини. Най-популярната от тях е изпускането на смартфона върху асфалта. Факт е, че съвременните LCD панели са уязвими от удари във всяка твърда повърхност. А асфалтът е не само твърд, но и много неравен — в състава му има разнообразие от камъчета и пясък. Ето защо изпускането на смартфона върху него не бива да се допуска.

Понякога подмяната на дисплейния модул на Sony Xperia X Performance е нужна, по вина на самия потребител. Някои хора са в състояние силно да се ядосат, след което хвърлят телефона в стената. Апаратът разбира се не може да издържи такъв силен удар. Обикновено в такива случаи екрана се покрива с пукнатини, дори и ако устройството е било поставено в защитен калъф.

Най-накрая не бива да забравяме и това, че защитното стъкло, което е поставено върху предния панел, не може да запази свойствата си за неопределено време. Например, след година дисплея става уязвим от ключове и други остри предмети. Отстраняването на надраскванията образували се върху предния панел става само чрез смяна на дисплея на Xperia X Performance в София.

Основният недостатък на смартфона

Не всички купувачи на японския апарат подозират за огромния недостатък. Създателите значително са усложнили живота на сервизните центрове, правейки стъклото, сензора и дисплея едно цяло. В резултат на това, подмяната на сензора на Sony Експерия Екс Performance просто е невъзможна! Майсторът трябва да смени целия дисплейн модул.

В тази връзка, ние препоръчваме да използвате този смартфон с повишено внимание. Ако върху лицевия панела на вашия апарат се появят драскотини, то тяхното отстраняване не е възможно чрез подмяната на защитното стъкло, тъй като това не може да се извърши. Излиза, че дори ремонтът на тъчскрийна на Sony Xperia X Performance ще струва на собственика доста прилична сума. Ето защо, нашите специалисти препоръчват използването на защитен калъф. Той, макар и да не осигурява 100% защита, все пак намалява вероятността от появата на драскотини или пукнатини върху дисплея на смартфона.

Защо точно ние?

В нашия сервизен център работят само опитни специалисти. През ръцете им са минали стотици, ако не и хиляди различни телефони. Този опит им дава възможността да поправят смартфоните не само качествено, но и бързо. Много клиенти дори нямат време да им доскучае за тяхното устройство!