Сервиз на Sony Xperia X

Sony Xperia X – това е устройство от продуктовата линия на 2016 година. Предлага се в три цвята: розов, бял и черен. Моделът е оборудван с дисплей с диагонал 5 инча и множество съвременни технологии, от които можете да се възползвате от меню „Настройки – дисплей“. Размерите на устройството са 143 ? 69 ? 7,7 мм, а теглото – 152 гр. Традиционно е пусната версия с 1 SIM-карта и с 2 карти и разбира се не минава без LTE-поддръжка. Хардуерният пълнеж на устройството също изглежда привлекателно:

 

  • шестядрения 64-битов процесор Qualcomm® Snapdragon™ 650
  • 3 GB оперативна памет;
  • от 16 до 64 GВ памет за данни, в зависимост от модела, плюс поддръжка на карти памет с обем до 200 GВ;
  • основната камера е с резолюция от 23 Mp, а предната – 13 МП (всички софтуерни и хардуерни „екстри“ от Sony са запазени).

 

Ремонт на Sony Xperia X Подмяна на дисплейния модул на Sony Xperia X

Това е основната причина за обръщение в сервизния център – механичното въздействие върху устройството, в резултат на което се чупи стъклото или дисплея, а по-често това е съпроводено и с неработещ сензор. На „X“ стъклото и дисплея не се сменят поотделно, подобно на много съвременни устройства от типа на Sony Xperia XA Ultra и други. Това означава, че при смяната, оригиналния екран на Sony Xperia X ще се замени с целия блок: стъклото, сензорния екран, дисплея. Наред с това, с екрана се сменя и средната част на корпуса (рамката около екрана). Ако някъде Ви предложат да сменят дисплейния модула без рамката, можете да бъдете сигурни – това е копие (аналог) на оригиналната част. Ремонтът на оригиналния екран на Sony Xperia X отнема само около един час.

 

Sony Xperia X не се включва, не се зарежда

При обръщение към сервиза с този проблем, на първо място е необходима диагностика на Sony Xperia X, която ние ще извършим за вас абсолютно безплатно, независимо от това дали ще ремонтирате устройството си или не. Причините за подобни повреди могат да бъдат много:

 

Не работи бутона за включване на Sony Xperia X

Бутонът за включването е разположен върху шлейфа, където се намират и бутоните за силата на звука и вибромотора. При неизправност в шлейфа, не може да работи който и да е от тези бутони и ще бъде подменен целия блок. Над този шлейф се намира шлейфа с TOUCH ID, който всъщност е скенера на пръстовите отпечатъци. Ако телефонът не сканира отпечатъка от пръста или скенера работи с прекъсвания, трябва да се смени TOUCH ID шлейфа.

 

Не работи захранващия конектор на Sony Xperia X

Рано или късно, устройството Ви ще бъде настигнато от този проблем по различни причини – жакът се разширява, попада в него влага, късо съединение, варианти за замасяване, но резултата винаги е един. Освен това, поради повредения конектор, устройството няма да бъде откривано от компютъра. В нашия сервиз този проблем ще бъде елиминиран в най-кратък срок.

 

Подмяна на батерията на Sony Xperia X

 

Преди да замените батерията, трябва да се примирите с едно просто правило – акумулаторната батерия е консуматив и неговата подмяна е само въпрос на време. Средният срок за работа на батерията е 1-2 г., след което устройството започва бързо да се разрежда или просто спира да приема заряда. Но не винаги за бързия разряд е отговорна именно батерията, а точния проблем може да се установи от нашите специалисти в Mobo.bg

 

Смяна на корпуса на Sony Xperia X

В линията „X“, компанията отстъпи от своите стандарти и пусна устройства с железен корпус, и този модел не е изключение. Всъщност, в Sony Xperia X има само 1 заменяем компонент от корпуса – капака. Ако се нуждаете от подмяна на рамката/средната част, то ще се наложи смяната на целия дисплейн модул.